259
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης | ERT/WebTV

Αν κάναμε ό,τι και η Ισπανία, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 18:43
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης
|ERT/WebTV

Αν κάναμε ό,τι και η Ισπανία, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 18:43

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τη στιγμή τα πήραμε και επίσης αν δεν τα είχαμε τηρήσει, θα βρισκόμασταν σε ανάλογο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών με αυτόν της Ισπανίας.

Κάνοντας μία αναγωγή στον αριθμό του γενικού πληθυσμού και στους νεκρούς, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι αυτή τη στιγμή θα θρηνούσαμε 2.265 νεκρούς στην Ελλάδα. «Γι’ αυτό και θα πρέπει να σεβόμαστε τα μέτρα και να τα τηρούμε».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας ότι η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νεαρές ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη δομή της Ριτσώνας και θύμισε ότι έχει μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η απόφαση ελήφθη αφότου έγινε γνωστό ότι 23 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Μεταξύ του προσωπικού που ελέγχθηκε, δεν προέκυψε κρούσμα. Οπως είπε ο υφυπουργός, θα συνεχιστούν τα τεστ στον πληθυσμό της δομής.

Σε ό,τι αφορά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν 119 θετικά κρούσματα και 259 αρνητικά, ενώ δυο δείγματα θα ελεγχθούν ξανά.

Το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα. Οσοι είναι αρνητικοί θα επαναπατριστούν και όσοι είναι θετικοί, θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 ημέρες. Το σύνολο των ανθρώπων είναι καλά στην υγεία του.

Σχετικά με την 69χρονη ασθενή από τη Μύκονο, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί, με στόχο να μην υπάρχει εξάπλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...