170
Ο κορονοϊός μειώνει το οξυγόνο στον εγκέφαλο | Shutterstock

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός «χτυπάει» και τον εγκέφαλο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 18:29
Ο κορονοϊός μειώνει το οξυγόνο στον εγκέφαλο
|Shutterstock

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός «χτυπάει» και τον εγκέφαλο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 18:29

Ολοένα και περισσότερες νέες βλάβες γίνεται γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός. Τώρα, βρέθηκε ότι προκαλεί και σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο.

«Ακριβώς όπως προκαλεί φλεγμονή ο κορονοϊός και βλάπτει τον πνεύμονα, έτσι μπορεί να βλάψει και τον εγκέφαλο», είπε την Πέμπτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ημερήσιας ενημέρωσης που γίνεται στο υπουργείο Υγείας.

Βέβαια ήταν αναμενόμενο, καθώς είναι γνωστό στους λοιμωξιολόγους ότι οι ιοί προκαλούν φλεγμονές στον εγκέφαλο, όπως και στον πνεύμονα.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, νευρολόγοι στο εξωτερικό διαπίστωσαν πλέον ότι ο νέος κορονοϊός προκαλεί σοβαρές βλάβες και στον εγκέφαλο.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ο ιός δημιουργεί σε κάποιες περιπτώσεις δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα, αλλά ακόμη και λήθαργο ή κρίση επιληψίας, ενώ μπορεί να φτάσει να προκαλέσει ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Ο κορονοϊός προκαλεί κάτι σαν εγκεφαλοπάθεια», τόνισε. Είναι δηλαδή πιθανό σε άτομα μεγάλης ηλικίας να προκαλέσει φλεγμονή στον εγκέφαλο λόγω και της μείωσης του οξυγόνου στο αίμα.

Πάντως, τα συμπτώματα στον εγκέφαλο μελετώνται και από έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι καταγράφουν τα νέα πιθανά ίχνη που αφήνει ο ιός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...