193
Προετοιμασία για αεροδιακομιδή ασθενούς από νησί σε νοσοκομείο της Αττικής με Super Puma | Intime

Τρίτη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορονοϊό – Μεταφορά γυναίκας από τη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 14:49
Προετοιμασία για αεροδιακομιδή ασθενούς από νησί σε νοσοκομείο της Αττικής με Super Puma
|Intime

Τρίτη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορονοϊό – Μεταφορά γυναίκας από τη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 14:49

Μετά τον ηλικιωμένο από τη Σύρο και τον νεαρό από την Ικαρία που νόσησαν βαριά με κορονοϊό και μεταφέρθηκαν με εναέρια μέσα σε νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιείται την Πέμπτη αεροδιακομιδή γυναίκας από τη Μύκονο.

Η 69χρονη από την Ανω Μέρα είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Είχε εκδηλώσει πριν από δέκα ημέρες συμπτώματα και παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ωστόσο, πριν από τρεις ημέρες τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε ειδικό αυτόνομο χώρο που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Επειτα από νεότερη επιδείνωση της κατάστασής της την Πέμπτη, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στην Αθήνα και το μεσημέρι της Πέμπτης την παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι υγειονομικές αρχές με τη συνδρομή της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών της 69χρονης, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, να τεθούν σε καραντίνα και σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, να υποβληθούν σε τεστ.

Νέα μέτρα στα νησιά

Την Πέμπτη το πρωί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στις μεταφορές και τις μετακινήσεις στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση της νόσου Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...