461
Ο λοιμωξιολόγος, εθνικός συντονιστής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου | INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αλλα 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού – στα 66 το σύνολο!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 20:48
Ο λοιμωξιολόγος, εθνικός συντονιστής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αλλα 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού – στα 66 το σύνολο!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 20:48

Δραματική αύξηση παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Οπως έγινε γνωστό, άλλα 21 επιβεβαιωμένα περιστατικά του ιού Covid-19 καταγράφηκαν στη χώρα μας. Από αυτά, 13 εντοπίζονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά  στον νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής, όπως ανέφεραν από τον ΕΟΔΥ.

Από τους 66 προσβληθέντες από τον ιό, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και τέσσερις επαφές τους, τρεις εκ των οποίων η κηδεμόνας μαθητή στη Δάφνη, το κρούσμα στην Εύβοια και μία αεροσυνοδός).

Αυτό σημαίνει ότι έως τώρα, το «πάτημα» του κορονοϊού στην Ελλάδα προήλθε κυρίως από αυτό το γκρουπ που επέστρεψε στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου και μέχρι να καταγραφεί το Νο9 κρούσμα -ο 66χρονος συνταξιούχος που νοσηλευεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το Ρίου- δεν είχε εντοπιστεί. Πολλοί δε από τους εκδρομείς -κυρίως στην πόλη της Αμαλιάδας- φέρονται να αδιαφόρησαν για τις προειδοποιήσεις και δεν περιορίστηκαν στις οικίες τους, με συνέπεια την εξάπλωση του Covid-19. H Αμαλιάδα βρίσκεται σε «φάση 2» δηλαδή σε κατάσταση «διασποράς στην κοινότητα».

Εκτός από τον 66χρονο που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε φιλοξενηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστούν νέα μέτρα.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία.

Από το υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Α. Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...