283
| Alexandros Michailidis / SOOC

Αιχμές Ανδρουλάκη: Να γίνουν τρία ντιμπέιτ – Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 09:57
|Alexandros Michailidis / SOOC

Αιχμές Ανδρουλάκη: Να γίνουν τρία ντιμπέιτ – Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 09:57

Την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αποκάλυψε ότι θα σταλεί επιστολή στην αρμόδια επιτροπή για τη διεξαγωγή debate, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Μάλιστα, σε σχετικό tweet άφησε και μια αιχμή: «Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κανείς».

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και μιλώντας για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα».

Οπως ανέφερε, αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα το κόμμα να αποκτήσει ξανά τέτοια δυναμική ώστε αυτά που πιστεύει να μπορούν να υλοποιηθούν στη χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι οραματίζεται «ένα κόμμα ανοιχτό όχι αρχηγικό», με αποφάσεις συλλογικής διαβούλευσης, όχι του «ενός», που το κυρίαρχο ευρωπαϊκό του πλαίσιο θα είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία η οποία επανήλθε στο προσκήνιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι με το σημερινό μέγεθος, η παράταξη δεν μπορεί να μπει σε τέτοια συζήτηση. «Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει ώστε να μπορεί να επιβάλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε ότι δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική και δομική αντιπολίτευση. «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, έχει ένα φορτίο πενταετίας στην πλάτη του, το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία», είπε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να διοργανωθούν δύο ντιμπέιτ για όλους τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ και ένα ντιμπέιτ για τον δεύτερο γύρο, για τους δύο τελικούς υποψηφίους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...