457
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος | George Vitsaras / SOOC

Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 15:39
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος
| George Vitsaras / SOOC

Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 15:39

Δέσμευση ότι θα βάλει τέλος στους κομματικούς μηχανισμούς εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι, εάν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε μετονομασία του Κινήματος.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τη Κυριακή, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «υπάρχει μία βάση στον χώρο. Θα ερωτηθεί. Και το κόμμα των μηχανισμών που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος. Θα είναι ένα κόμμα ανοικτό στη βάση. Η βάση θα ερωτηθεί. Και τώρα με την ψηφιακή ζωή η γνώμη του κόσμου θα είναι θέμα μισής ώρας να καταγραφεί».

Συμπλήρωσε ότι «σήμερα υπάρχουν και κάποιοι τους έχουν. Είμαι σαφής, είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος και κάτι δείχνω αυτή τη στιγμή. Δεν θα υπάρχουν εάν είμαι εγώ πρόεδρος και αν οι πολίτες με προτιμήσουν».

Για το ενδεχόμενο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης είπε ότι «για να γίνει πρέπει να έχει αριθμούς. Το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης την αρνιούνται. Η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Εγώ λέω αν έρθει ο λογαριασμός, η άρνηση θα έρθει από το ΠΑΣΟΚ. Την άλλη πλευρά, της ΝΔ, κανένας δεν την θέλει. Συντηρητική διακυβέρνηση δεν θέτει κανείς από τους έξι υποψηφίους ούτε η βάση μας ούτε η ΝΔ την θέτει».

Τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει, εάν εκλεγεί, σε μετονομασία του ΚΙΝΑΛ: «Θέλω ο πολίτης να αποφασίσει αν θέλει ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, αν θέλει κάτι άλλο. Εγώ αν εκλεγώ το πρωί, το βράδυ το κόμμα θα λέγεται ΠΑΣΟΚ».

Είπε δε με έμφαση ότι «δεν χαρίζουμε την πατρίδα μας στην Δεξιά, δεν χαρίζουμε το κόμμα μας το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Το δεκανίκι δεν μας ταιριάζει. Έχοντας ζήσει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου που τόσο ταλαιπωρήθηκε την διετία 2012-2014, εγώ λέω ότι πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά μας, αλλιώς δεν θα είμαι χρήσιμος για την παράταξη».

Για τον –επίσης υποψήφιο για την προεδρία- Γιώργο Παπανδρέου, ο κ Λοβέρδος είπε ότι «τρεις φορές άλλαξαν τα δεδομένα για την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, εγώ ζητούσα την αλλαγή. Μία λόγω της Φώφης Γεννηματά, δίπλα στην οποία είμαστε όλοι οι Έλληνες, μετά άλλαξαν από τις 3-4 υποψηφιότητες που ήρθαν και μετά άλλαξαν με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «μπορεί κάποιοι να μην με συμπαθούν, αλλά ξέρουν όλοι ότι μιλάω με πολιτικούς όρους και για αυτό και ο Τύπος μιλάει για την πιο καθαρή υποψηφιότητα». Σε ερώτημα αν, σε περίπτωση ήττας, θα φύγει από το κόμμα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «έχασα επειδή ήμουν «αντίπαλος» με τον Βενιζέλο, επειδή είχα στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου όσο λίγοι, δεν ήμουν υπουργός για φρου-φρου και αρώματα. Με διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά από μερικούς μήνες δώσαμε τα χέρια. Έχασα από την Φώφη Γεννηματά και ήμουν δίπλα της από την πρώτη στιγμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...