240
Η Αμι Κόνεϊ Μπάρετ, ρωμαιοκαθολικών χριστιανικών πιστεύω, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία έχει υιοθετήσει άλλα δύο παιδάκια από την Αϊτή. | Matt Cashore/Notre Dame University/Handout via REUTERS

Αυτή είναι η «γυναικεία πρόταση» του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:07
Η Αμι Κόνεϊ Μπάρετ, ρωμαιοκαθολικών χριστιανικών πιστεύω, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία έχει υιοθετήσει άλλα δύο παιδάκια από την Αϊτή.
|Matt Cashore/Notre Dame University/Handout via REUTERS

Αυτή είναι η «γυναικεία πρόταση» του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:07

Μία δικαστικό αλλά και πανεπιστημιακό η οποία εμφορείται από ρωμαιοκαθολικά χριστιανικά πιστεύω και διάκειται σφόδρα κατά των αμβλώσεων θα προτείνει, κατά πάσα πιθανότητα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση της μακαρίτισσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οπως έχει ήδη δημοσίως δηλώσει ο Τραμπ, χωρίς να κατονομάσει τη γυναίκα δικαστικό που θα επιλέξει, «αυτή η γυναίκα είναι λαμπρή και διαθέτει πολλά προσόντα». Οι σχετικές ανακοινώσεις του αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Τα αμερικανικά media, πάντως, συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να πει άλλο όνομα από αυτό της δικαστικού Αμι Κόνεϊ Μπάρετ, 48 ετών, η οποία θεωρείται εξαιρετικά συντηρητική και τεθωρακισμένων φρονημάτων όσον αφορά την άμβλωση.

Δίνουν, βέβαια, και μία εναλλακτική λύση, τη δικαστικό Μπάρμπαρα Λαγκόα, κόρη κουβανών μεταναστών.

Στο πρόσωπο της Κόνεϊ Μπάρετ οι Ρεπουμπλικανοί  βλέπουν μία αυστηρή δικαστικό που ερμηνεύει το αμερικανικό σύνταγμα παραδοσιακά κατά κάποιον τρόπο, θεωρώντας ότι έτσι θα το ήθελαν και οι συγγραφείς του.

Πρόκειται για λευκή γυναίκα ρωμαιοκαθολικών χριστιανικών πιστεύω, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία έχει υιοθετήσει –μαζί με τον σύζυγό της, φυσικά- άλλα δύο παιδάκια από την Αϊτή.

Οι προοδευτικοί Αμερικανοί, επικριτές της «ρωμαιοκαθολικής δικαστικού», εστιάζουν στο ότι το θρησκευτικό δόγμα μπορεί να επηρεάσει τη δικαστική κρίση και ανησυχούν για το ενδεχόμενο ανατροπής του νόμου υπέρ των αμβλώσεων, που ισχύει από το 1973.

Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πάντως ότι σε καμία ανακοίνωση δεν θα προβεί προτού ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις τιμής για τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ και φυσικά η εκφορά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...