356
Η Βιρζινί Βιάρ ήταν το δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφελντ και η διάδοχός του | Chanel / Instagram

Αυτή είναι η διάδοχος του Λάγκερφελντ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 17:05
Η Βιρζινί Βιάρ ήταν το δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφελντ και η διάδοχός του
|Chanel / Instagram

Αυτή είναι η διάδοχος του Λάγκερφελντ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 17:05

Η Βιρζινί Βιάρ (φωτογραφία κάτω), το δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφλεντ και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Oίκου Chanel, είναι η διάδοχος του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του γαλλικού Οίκου.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν αιφνιδιάζει καθόλου, καθώς όταν ο Καρλ Λάγκερφλεντ απουσίασε από το σόου της Chanel για λόγους υγείας πριν από λίγο καιρό, άφησε την καλλιτεχνική του διευθύντρια να παρουσιάσει τη νέα κολεξιόν.

View this post on Instagram

Karl Lagerfeld was joined by Virginie Viard and Hudson Kroenig for the #CHANELMetiersdArt show finale in New York. #CHANELinNYC #CHANEL @metmuseum

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Από εκείνη τη στιγμή, ήταν σχεδόν βέβαιο πως η Βιάρ θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο μέλλον του Οίκου, καθώς ο συγκεντρωτικός Καρλ Λάγκερφελντ ήξερε να διαλέγει πολύ καλά τους συνεργάτες – συνεχιστές του έργου του.

«Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτιδα του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλέν Βερτεμέρ (συνιδιοκτήτης της Chanel) τη διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ (Κοκό) Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Βιρζινί Βιάρ με τον Καρλ Λάγκερφελντ τον Οκτώβριο του 2018 στην παρουσίαση της κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2019 (EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Ο Καρλ Λάγκερφελντ «ήταν μπροστά από την εποχή του και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία του Οίκου Chanel σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Αλέν Βερτεμέρ. «Δεν έχασα μόνο έναν φίλο, όλοι χάσαμε ένα εξωπραγματικά δημιουργικό μυαλό», πρόσθεσε.

Η συνεργασία της Βιάρ με τον Λάγκερφελντ ξεκίνησε το 1987. Η σχεδιάστρια γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας από οικογένεια με παράδοση στο εμπόριο μεταξιού.

Η Βιρζινί Βιάρ στο επίκεντρο της επίδειξης μόδας του Οίκου Chanel, μαζί με τη δημιουργία νυφικό… μαγιό, κατά την γαλλική εβδομάδα μόδας στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2019. Ο Λάγκερφελντ απουσίαζε για λόγους υγείας (EPA/IAN LANGSDON)

Ο Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 σε ηλικία 85 ετών, ενώ βρισκόταν στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας μόδας. Οπως είχε πει για το έργο της Κοκό Σανέλ, την οποία κλήθηκε κάποτε να διαδεχτεί: «Επέλεξα να κάνω πολύ διαφορετικά πράγματα από εκείνη. Αυτή είναι η ουσία της μόδας. Να συνεχίζεις το όραμα κάποιου, αλλά παράλληλα να χαράζεις τον δικό σου δρόμο».

Ισως λοιπόν, το ίδιο να επιθυμούσε και για τη δική του διάδοχο, Βιρζινί Βιάρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...