378
Ο Παύλος Πολάκης είναι μεταξύ των δύο-τριών φαζαριόζων της πολιτικής μας. Τρέφεται με κάτι τέτοια και όσοι επιχειρούν να τον πλήξουν σε αυτό το πεδίο θα βγουν χαμένοι | SOOC/CreativeProtagon

Τι δεν καταλαβαίνουν οι «χορηγοί» του Πολάκη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 19 Φεβρουαρίου 2019, 09:21
Ο Παύλος Πολάκης είναι μεταξύ των δύο-τριών φαζαριόζων της πολιτικής μας. Τρέφεται με κάτι τέτοια και όσοι επιχειρούν να τον πλήξουν σε αυτό το πεδίο θα βγουν χαμένοι
|SOOC/CreativeProtagon

Τι δεν καταλαβαίνουν οι «χορηγοί» του Πολάκη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 19 Φεβρουαρίου 2019, 09:21

Εδώ και 15 ημέρες ο Παύλος Πολάκης έχει έρθει σε δύσκολη θέση. Εξαιτίας δύο γεγονότων. Πρώτα ήταν η αντίδραση του αρμόδιου ευρωπαίου επιτρόπου για την προκλητική εικόνα του υπουργού (Υγείας, τρομάρα του…) να καπνίζει δημοσίως και μέσα στο υπουργείο του (εδώ). Και μετά η καταδίκη του (δικαστική απόφαση) για όσα ψευδή είχε μοστράρει στο Facebook εναντίον του ενός δημοσιογράφου, ο οποίος στο μεταξύ πέθανε (εδώ).

Το ότι ήρθε σε δύσκολη θέση το μαρτύρησαν οι απαντήσεις που έδωσε σε απολογητικό τόνο, αλλά και τα φαρμακερά βέλη που δέχτηκε από φίλια μέσα ενημέρωσης (ένα παράδειγμα εδώ), τα οποία τον έτσουξαν. Επιπλέον, η συμπεριφορά αυτή οδήγησε και κάποιους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν αποστάσεις από τον αμετροεπή αναπληρωτή υπουργό (εδώ).

Ωσπου ήρθε στη δημοσιότητα η υπόθεση του καταναλωτικού δανείου του, που κοντεύει να τον ξαναβγάλει στον αφρό. Οποιος έκανε αυτήν την «διαρροή» πιστεύοντας ότι θα πλήξει τον Πολάκη δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Διότι δεν κατάλαβε πού θα πήγαινε η υπόθεση. Δεν κατάλαβε ότι μοιραία θα ανακινούνταν και παλιότερες, ανάλογες, υποθέσεις πολιτικών προσώπων και κομμάτων και η σύγκριση δεν θα ήταν εις βάρος του σημερινού δανειολήπτη. Διότι τα 100 χιλιάρικα που πήρε ο Πολάκης δεν είναι δα και κολοσσιαίο ποσό, όταν συνάδελφοί του πρώην υπουργοί και βουλευτές έχουν πάρει πολλαπλάσια . Μάλιστα, αν αρχίσουν να μπαίνουν στη ζυγαριά και τα εκατομμύρια που χρωστάνε τα αντίπαλα κόμματα, ο Πολάκης θα φάνταζε ψιλικατζής. Όπως και είναι.

Εχουμε ξαναγράψει σε αυτές τις ηλεκτρονικές στήλες ότι ο Πολάκης είναι μεταξύ των δύο-τριών φασαριόζων της πολιτικής μας σκηνής που ζουν και τρέφονται με αυτά (εδώ). Η πρόκληση και ο ντόρος είναι βούτυρο στο ψωμί του. Κι επειδή είναι νέος στην πολιτική και δεν βαρύνεται με όσα -πολλαπλάσια- οι αντίπαλοί του, η σύγκριση στο πεδίο της διαφθοράς τον ευνοεί.

Οσοι δεν το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να τον πλήξουν σ’ αυτό το πεδίο θα είναι χαμένοι. Τον έχουν ήδη ηρωοποιήσει στα μάτια τόσο των δικών του ψηφοφόρων όσο και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών, όταν θα δουν πόσο τον βοήθησαν να σαρώσει τις ψήφους όπου κι αν είναι υποψήφιος (εδώ). Νομίζουν ότι είναι εχθροί του, αλλά είναι οι καλύτεροι χορηγοί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News