235
| In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Αγκυρα για τα περί «τουρκικότητας» της μειονότητας στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 21:27
|In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Αγκυρα για τα περί «τουρκικότητας» της μειονότητας στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 21:27

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας καταλόγισε στην Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις τοποθετήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, μέσω αναρτήσεών του, για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Παράλληλα, θύμισε τις άκρως αρνητικές επιδόσεις της γείτονος στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και το γεγονός ότι δε λογοδότησε για τη συμπεριφορά της έναντι της Ελληνικής Μειονότητας.

Αναλυτικά, το υπουργείο τόνισε στην ανακοίνωσή του: «Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη».

«Η Τουρκία», προσέθεσε, «μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Νωρίτερα την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης «δίνουν αγώνα» για την «τουρκικότητα», έναν αγώνα τον οποίο η Αγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει, όπως υποσχέθηκε.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...