161
Ισραηλινά αεροσκάφη | twitter

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά συριακών δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 23:36
Ισραηλινά αεροσκάφη | twitter

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά συριακών δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 23:36

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε στρατιωτικούς στόχους εντός του εδάφους της Συρίας, κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, εξαπέλυσε, όπως μετέδωσε το Reuters, το Ισραήλ, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη συμφωνία των πυρηνικών του Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε θέσεις όπου εικάζεται πως σταθμεύουν ιρανικές δυνάμεις.

Επισήμως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, αλλά πληροφορίες μιλούν για εννέα νεκρούς μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Νωρίτερα είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός, καθώς είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι ιρανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Γκολάν της Συρίας, με σκοπό να επιτεθούν σε ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Συρίας, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον δύο πυραύλους, οι οποίοι αναχαιτίστηκαν.

Η πάγια τακτική του Ισραήλ είναι να μην σχολιάζει τέτοιου είδους ενέργειες.

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό  ότι το Ισραήλ κινητοποίησε κινητοποίησε κάποιες από τις εφεδρικές του δυνάμεις, όπως και ότι έδωσε διαταγή στις τοπικές Αρχές στα υψίπεδα του Γκολάν «να ξεκλειδώσουν και να ετοιμάσουν καταφύγια», καθώς εντόπισε, «ασυνήθιστη δραστηριότητα των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...