280
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον σκύλο του στο πάρκο | Andrew Parsons/No10 Downing Street/The Guardian

«Αδυνατίστε! Δείτε εμένα» ζητά ο Τζόνσον από τους Βρετανούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 12:18
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον σκύλο του στο πάρκο
|Andrew Parsons/No10 Downing Street/The Guardian

«Αδυνατίστε! Δείτε εμένα» ζητά ο Τζόνσον από τους Βρετανούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 12:18

Ενας ηγέτης πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, ακόμη και στη μάχη για το σωματικό βάρος. Αυτό πράττει και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που κάλεσε τους συμπολίτες του να χάσουν «μερικά κιλά».

Μίλησε μάλιστα για το δικό του παράδειγμα και τη μάχη που έδωσε για να αδυνατίσει πριν νοσήσει από Covid-19, ώστε να τους ενθαρρύνει να αθλούνται περισσότερο.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι, δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που γιατρεύτηκα από την Covid-19, φροντίζω σταθερά τη φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter. Εικονίζεται να βγάζει βόλτα στο πάρκο τον σκύλο του, μια ομολογουμένως πολύ καλή σωματική άσκηση για την απώλεια βάρους.

«Εχω χάσει τουλάχιστον 6 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην Εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος… και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός», είπε ακόμη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».

Σε άλλη περίσταση, πριν από μερικές εβδομάδες είχε αιφνιδιάσει δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης όταν έπεσε στο δάπεδο και έκανε μερικές κάμψεις.

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε τη Δευτέρα την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με τη δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και της κατάργησης των προσφορών «1+1» στα τρόφιμα.

Η υφυπουργός Υγείας Ελενα Γουέιτλι δήλωσε μάλιστα ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο, καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την Covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 40 (είναι, δηλαδή, κλινικά παχύσαρκοι) διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...