308
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη στην εκπομπή του Ant1 | Ant1

Αδωνις: Οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 13:15
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη στην εκπομπή του Ant1
|Ant1

Αδωνις: Οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 13:15

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Σε δηλώσεις του στο Ant1, όταν έγινε γνωστή η είδηση του ναυαγίου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

Οπως έγινε γνωστό από τους Παξούς οι ίδιοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος που βυθίστηκε ενημέρωσαν τις Αρχές για το ναυάγιο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το απόσπασμα με την αναφορά του κ. Γεωργιάδη είναι μετά το 55:50.

Οπως αναμενόταν, η αποστροφή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι «η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας “αλλοίωσης του πληθυσμού”, κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή.

» Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;».

Αργότερα μέσα στην ημέρα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν θέλει να μπει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την «πολιτική ανοιχτών συνόρων», που όπως είπε, «είναι σε αντίθεση με την πολιτική της ΝΔ».

«Συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν», είπε στην εκπομπή της Βάλιας Πετούρη και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δημιουργεί πολύ άσχημες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που υπάρχουν νεκροί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...