404
Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή. Συνεχίζεται και εκτός Ολομέλειας βεβαίως | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αδωνις κατά Πολάκη: Γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, θα πάει φυλακή 10 με 20 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:39
Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή. Συνεχίζεται και εκτός Ολομέλειας βεβαίως
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αδωνις κατά Πολάκη: Γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, θα πάει φυλακή 10 με 20 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:39

Τη θέση ότι η υπόθεση Novartis είναι μια φούσκα επανέλαβε για μια ακόμη φορά, με αφορμή τώρα τη σύλληψη ως κατηγορούμενου ενός φερόμενου προστατευόμενου μάρτυρα κατηγορίας, ο Αδωνις Γεωργιάδης ένας από τους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε τα περί σκευωρίας της κυβέρνησης και την κατηγορία περί κατάλυσης του πολιτεύματος που θεωρείται εσχάτη προδοσία καθώς, κατά την άποψή του, υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων στα της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γεωργιάδης έφερε ως παράδειγμα τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος και στην τελευταία περίπτωση, αυτή της σύλληψης του Ν.Μ. πρώην συμβούλου υπουργών Υγείας, έχει παίξει ρόλο κατονομάζοντάς τον με ανάρτησή του στο Facebook.

«Θα πάει φυλακή αναγκαστικά, μπορεί να μην ξέρει από νομικά, αλλά άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης για τον κ. Πολάκη.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης έχει πλέον ενοχοποιήσει τον εαυτό του για εσχάτη προδοσία, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά. «Πάει για 10 με 20 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στην επόμενη Βουλή ο κ. Πολάκης δεν θα προστατεύεται από καμία υπουργική ασυλία.

Υπενθύμισε δε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μια δήλωση του αν. υπουργού Υγείας, τον Φεβρουάριο του 2018 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, που έλεγε ότι γνώριζε ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες (εδώ).

Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης δεν έστρεψε τα βέλη του μόνο κατά του κ. Πολάκη. Προσέθεσε ότι «το πρώτο που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα είναι να ελέγξει ο Αρειος Πάγος τις καταγγελίες».

«Απαιτώ σήμερα κιόλας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενημερώσει την Ελληνική Δημοκρατία για το αν ισχύον όσα καταγγέλλονται. Αν η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει παραβιάσει τον νόμο, αυτό πρέπει να το ξέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι αν όντως ο συλληφθείς ήταν προστατευόμενος μάρτυρας για την ίδια υπόθεση τότε η εισαγγελέας έχει παρανομήσει (ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας απαγορεύει να δοθεί καθεστώς προσταστευόμενου μάρτυρα σε εμπλεκόμενο στην ίδια υπόθεση).

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμα ότι ο Θόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του συλληφθέντα, είναι γνωστός νομικός αριστερών αντιλήψεων: «Ο ίδιος είπε ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το Κράτος Δικαίου. Δεν το λέει ο Άδωνις, δεν το λέει ο Βορίδης, το λέει ο συγκεκριμένος δικηγόρος».

O αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψη που κατέθεσε στη Βουλή ότι όλα όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ψέματα, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη για τον συγκεκριμένο μάρτυρα, εγείρει αμφιβολίες για τις καταθέσεις και των άλλων δύο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...