209
|

Ρεπορτάζ από την κόλαση – νέο βίντεο από τι συνέβη στην ακτή στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 23:04

Ρεπορτάζ από την κόλαση – νέο βίντεο από τι συνέβη στην ακτή στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 23:04

Πώς ήταν να περιμένεις τη φωτιά πάνω στο κύμα εκείνες τις δραματικές στιγμές του απογεύματος της Δευτέρας 23 Ιουλίου στο Μάτι; Ενα νέο βίντεο έρχεται να σταθεί ως νέος μάρτυρας για το δράμα που έζησαν αμετρητοι κάτοικοι και παραθεριστές στην ανατολική Αττική.

Οικογένειες με παιδιά, μεγάλοι και μικροί να προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φονική μανία της φωτιάς. Και να περιμένουν μάταια για διάσωση.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Νίκος Βερυκοκίδης, ένα σπάνιο ρεπορτάζ της τραγωδίας, διακρίνονται άνθρωποι όλων των ηλικιών να προσπαθούν να αναπνεύσουν μέσα στο πυκνό νέφος καπνού που έχει σκεπάσει την περιοχή εν μέσω θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Ο ήχος του ανέμου καταγράφεται καθαρά από το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Βερυκοκίδη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του τη Δευτέρα.

Παράλληλα, μητέρες προσπαθούν να καθησυχάσουν τα τρομοκρατημένα τους παιδιά που κλαίνε, ενώ αρκετοί άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα.

Κάποιοι καλύπτουν με βρεγμένες μπλούζες και πετσέτες τα πρόσωπά τους και άλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους για να τους ενημερώσουν για την τύχη τους και για το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Φαίνεται πως όσο περνούν οι ημέρες όλο και περισσότερα τέτοια ντοκουμέντα θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δίνοντάς μας μια πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη. Και αποδομώντας ακόμα περισσότερο το κυβερνητικό αφήγημα περί έγκαιρης επέμβασης και σωστής επιχειρησιακής δράσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...