272
«Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μητσοτάκης: «Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών – η χώρα πενθεί»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 10:51
«Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μητσοτάκης: «Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών – η χώρα πενθεί»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 10:51

Το μήνυμα ότι τώρα δεν είναι στιγμή για απόδοση ευθυνών και για πολιτικές αντιπαραθέσεις και απαιτείται ενότητα και αλληλεγγύη, έστειλε με δήλωσή του για τις φονικές πυρκαγιές. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τρίτης, σε μια αντίστιξη με τη συνήθη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που πάντα έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά κρίσεις, όπως είχε συμβεί και με την Ηλεία το 2007.

«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει:

«Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν τον καθέναν από εμάς.

» Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

» Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

» Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

» Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

» Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ήταν σαφές και προς στελέχη της ΝΔ. Αλλωστε από την Πειραιώς έχουν δοθεί οδηγίες προς βουλευτές να αποφευχθούν οι εμφανίσεις στα κανάλια.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ακυρώσει κάθε κομματική εκδήλωση για την εβδομάδα και επισκέφτηκε το πρωί το Δημαρχείο Ραφήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...