575
Ο Κώστας Κατσίκης στη Βουλή. Συνεργάτες του κατήγγειλαν ότι κάποιοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του | SOOC

«Ανατροπή του πολιτεύματος» η απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κατσίκη;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 12:20
Ο Κώστας Κατσίκης στη Βουλή. Συνεργάτες του κατήγγειλαν ότι κάποιοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του
|SOOC

«Ανατροπή του πολιτεύματος» η απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κατσίκη;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 12:20

Το σκηνικό πολιτικής έντασης με τις θεωρίες συνωμοσίας περί αποστασίας και σκοτεινών σχεδίων ανατροπής της κυβέρνησης από συμφέροντα –το οποίο έχει στήσει από την Τρίτη το Μαξίμου προκειμένου να αποκρούσει τις διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας λόγω αποδεκατισμού των ΑΝΕΛ– βρήκε την αποτύπωσή του στην καταγγελία ότι κάποιοι «επιτέθηκαν» το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξ. Ελλήνων Κώστα Κατσίκη.

Την πληροφορία για την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του κ. Κατσίκη μετέδωσε το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, άγνωστα άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή Αττικής των ΑΝΕΛ, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλέστηκε αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα που ανέφερε ότι άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί.

Αλλωστε εκείνη την ώρα ο κ. Κατσίκης ήταν στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Ασφαλώς είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία και χρήζει δικαστικής διερεύνησης: Ποιοι ήταν αυτοί που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του κ. Κατσίκη; Ανέφεραν κάτι; Και αν ναι, τι είπαν; Υπάρχουν άραγε άλλες μαρτυρίες της απόπειρας εισβολής πλην εκείνων που τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. για να την καταγγείλουν;

Εως τότε και σε αυτό το κλίμα, θα μπορεί μια τέτοια καταγγελία να χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική ενέργεια», όπως έσπευσε να σχολιάσει το καταγγελλόμενο συμβάν στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ακόμα χειρότερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, το αναβάθμισε και έσπευσε να μιλήσει για προκαταρκτικές πράξεις ανατροπής πολιτεύματος!

Προφανώς ο κ. Καμμένος επιλέγει να ξεχνά τους τραμπουκισμούς κατά των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τότε δεν ήταν απόπειρα ανατροπής πολιτεύματος, ενώ τώρα είναι.

Οσο για τον κ. Κατσίκη; Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ μίλησε και αυτός για τρομοκρατική ενέργεια και για σενάρια αποστασίας και υποστήριξε ότι είχε απειληθεί προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Δεν κατάφεραν την εισβολή χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών μου που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιχεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο. Οταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα» είπε ο κ. Κατσίκης στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και συνέχισε:

«Τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Συνέδεσε δε την απόπειρα αυτή «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» ενώ αποκάλυψε ότι «είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής μου για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης».

«Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», ξεκαθάρισε.

Λίγο αργότερα με τις φωνές Κατσίκη και Καμμένου συγχρονίστηκε ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων με δραστηριοποίηση μικρών ολιγάριθμων ομάδων της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας, και μιας προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος με στόχο βουλευτές και κόμματα» , σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης για να συμπληρώσει:

«Προσπάθησαν και προσπαθούν και πρέπει να αποτραπούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για δικές τους απόψεις. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Πρέπει να υπάρξει ένα πέπλο, ένας κύκλος ασφάλειας για να μπορούν όλοι θεσμικοί παράγοντες να διαμορφώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους. Η πάνδημη αποδοκιμασία από όλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου να υπάρχει κάθε στιγμή. Οχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Δεν πρέπει να δίνεται οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική, να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...