253
Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι υποψήφιος για τη Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου | EPA/GEORGE FREY

Μιτ Ρόμνεϊ: Γιατί ο Τραμπ θα κερδίσει και το 2020

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 11:01
Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι υποψήφιος για τη Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
|EPA/GEORGE FREY

Μιτ Ρόμνεϊ: Γιατί ο Τραμπ θα κερδίσει και το 2020

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 11:01

Μια εύκολη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2020 προβλέπει για τον Ντόναλντ Τραμπ ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο άνθρωπος που είχε αντιταχτεί στον μεγιστάνα κατά την προηγούμενη αναμέτρηση.

Ο Ρόμνεϊ, που είναι υποψήφιος για την έδρα της Γερουσίας στη Γιούτα, σε ομιλία του σε δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είπε ότι ο πρόεδρος θα καταφέρει να κερδίσει όχι μόνο το χρίσμα αλλά και την αναμέτρηση.

Εξήγησε ότι η καλή κατάσταση της οικονομίας και η αύξηση των μισθών, όπως και το ενδεχόμενο οι Δημοκρατικοί να επιλέξουν έναν εναλλακτικό υποψήφιο, δίνουν πόντους στον Τραμπ.

Είναι μια στροφή για τον Ρόμνεϊ, που το 2012 διεκδίκησε την προεδρία έναντι του Μπαράκ Ομπάμα και το 2016 είχε επικρίνει τον Τραμπ και την παρουσία του.

Για ένα διάστημα, κάποιοι μεταξύ των Ρεπουμπλικανών προσέβλεπαν στον Ρόμνεϊ σαν το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι η πειστική απάντηση απέναντι στον οδοστρωτήρα Τραμπ, αλλά ο Ρόμνεϊ τελικά δεν πήρε την μεγάλη απόφαση. Εκ των υστέρων φαίνεται ότι δεν θα είχε πολύ τύχη.

Μετά τις εκλογές οι σχέσεις των δύο ανδρών βελτιώθηκαν κάπως, γράφει το Politico. Ο πρόεδρος είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να ορίσει τον Ρόμνεϊ υπουργό Εξωτερικών, πριν καταλήξει στον Ρεξ Τίλερσον.

Τώρα όμως, ενόψει την εκλογικής μάχης για τη Γερουσία τον Νοέμβριο, ο Ρόμνεϊ έχει μιλήσει θετικά για κάποιες από τις ενέργειες του προέδρου, αν και εξακολουθεί να διαφωνεί με το στιλ του.

Σε συνέντευξή του είχε πει ότι «δεν θα έδειχνα τον Τραμπ σαν πρότυπο στα εγγόνια μου. Σε κάποιες περιπτώσεις πήρε αποστάσεις από την αλήθεια, αλλά και του επιτέθηκαν με τρόπο που νομίζω ότι δεν είναι ο πρέπων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...