510
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Η αντιπολίτευση τον καλεί να αποδοκιμάσει τον «γαλάζιο» δήμαρχο Αργους | Nick Paleologos / SOOC

Πονοκέφαλοι για τον Μητσοτάκη: Γαλάζιοι παράγοντες επιδοκιμάζουν την επίθεση κατά του Μπουτάρη!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 19:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/05/2018, 23:59
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Η αντιπολίτευση τον καλεί να αποδοκιμάσει τον «γαλάζιο» δήμαρχο Αργους
|Nick Paleologos / SOOC

Πονοκέφαλοι για τον Μητσοτάκη: Γαλάζιοι παράγοντες επιδοκιμάζουν την επίθεση κατά του Μπουτάρη!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 19:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/05/2018, 23:59

Μια δύσκολη άσκηση εσωκομματικής πολιτικής καλείται να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τους τραμπουκισμούς κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τούτο διότι, αν και επισήμως η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την επίθεση —το έκανε και ο κ. Μητσοτάκης, έστω και με μια ημέρα καθυστέρηση, το βράδυ της Κυριακής—, φαίνεται ότι το «γαλάζιο DNA» δεν δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο περίφημος δήμαρχος Αργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος φάνηκε να σπεύδει να επιδοκιμάσει.

Σε σχόλιό του στο Facebook, που αργότερα έσβησε, ο δήμαρχος Αργους γράφει ότι «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».

kamposos
Το επίμαχο σχόλιο που αργότερα σβήστηκε (argolika.gr)

Αργότερα υποστήριξε ότι την ανάρτηση έκαναν συνεργάτες του (!) και ότι ο ίδιος είχε ώρες να δει τον λογαριασμό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καμπόσος είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν ο δήμαρχος Αργους είχε προκαλέσει συζητήσεις για τα προκλητικά του σχόλια στο Facebook, όπως το 2017 όπου μιλούσε για το «παραμύθι των νεκρών του Πολυτεχνείου» ή για όσα έχει πει κατά καιρούς κατά αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον δήμαρχο από τη ΝΔ.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη ΝΔ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

» Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει “αυτή είναι η μοίρα των προδοτών”, επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση.

» Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της ΝΔ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής ο οποίος ζήτησε από την Πειραιώς να αποδοκιμάσει δημοσίως τη στάση του κ. Καμπόσου.

«Ενας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εμφανίζεται να επιδοκιμάζει την επίθεση αλλά υπερθεματίζει κιόλας, χαρακτηρίζοντας προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει: «Η τοποθέτηση αυτή προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες του Άργους. Πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους και πρώτα απ’ όλα από το κόμμα του τη ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος».

Ενας άλλος γαλάζιος παράγοντας, ο Σταμάτης Μέλλος, μέλος της ΝΔ και πρόεδρος των Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιώς, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση γράφοντας στο Τwitter: «Ας μην λέει μαλακίες ο Μπουτάρης για να μπορεί να κυκλοφορεί»…

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας Χρήστου Πασχαλίδη ο οποίος όχι μόνο επιδοκίμασε τις βιαιοπραγίες κατά του κ. Μπουτάρη αλλά προανήγγειλε αντίστοιχα επεισόδια και για βουλευτές!

christos-paschalidis-facebook-boutaris

Ο κ. Πασχαλίδης εκλέγεται με την παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα η οποία υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του ο κ. Πασχαλίδης παραιτήθηκε.

Είναι και αυτή μια όψη της ΝΔ με την οποία έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...