323
«Ενιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι», διηγήθηκε κατά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο καθηγητής | Twitter

Αγγελος Συρίγος: Φυλάκιση 18 μηνών στον φοιτητή που τον χτύπησε στο Πάντειο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 16:36
«Ενιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι», διηγήθηκε κατά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο καθηγητής
|Twitter

Αγγελος Συρίγος: Φυλάκιση 18 μηνών στον φοιτητή που τον χτύπησε στο Πάντειο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 16:36

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε φοιτητής της Φιλοσοφικής για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου πριν από ενάμιση χρόνο, στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου. Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου (η ποινή του ήταν 12 μήνες με αναστολή), ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.

Τον συγκεκριμένο φοιτητή αναγνώρισε ως έναν εκ των δραστών ο ίδιος ο Αγγελος Συρίγος. Το δικαστήριο υιοθέτησε στην απόφασή του την πρόταση του εισαγγελέα, χωρίς να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή, αλλά μετατρέποντάς τη σε χρηματική προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αφορμή -υπενθυμίζεται- για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής ήταν η παρατήρηση που έκανε σε κάποιους που έγραφαν με σπρέι συνθήματα σε φρεσκοβαμμένο τοίχο του Παντείου.

«Βγαίνοντας από τη σχολή», ανέφερε ο κ. Συρίγος στην κατάθεσή του, «είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”»

«Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά όμως πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό: «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ.: ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με το Πάντειο», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής όμως τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...