358
|

«Μη μου θυμώνεις μάτια μου» τραγούδησε ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών στον Κοτζιά [video]

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 13:38

«Μη μου θυμώνεις μάτια μου» τραγούδησε ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών στον Κοτζιά [video]

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 13:38

Μετά τη διπλωματία έρχεται η ώρα για ένα πιο χαλαρό διάλειμμα.

Το δείπνο που παρέθεσε την Τρίτη στο Βελιγράδι στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο σέρβος ομόλογός του Ίβιτσα Ντάτσιτς περιείχε μια μεγάλη έκπληξη για τον έλληνα υπουργό.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, όπως έγραψε η εφημερίδα Blic που ανέβασε και το βίντεο, πήρε το μικρόφωνο και με την συνοδεία ορχήστρας τραγούδησε στα ελληνικά(!) το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» του Σταύρου Κουγιουμτζή  και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ο Νίκος Κοτζιάς σηκώθηκε από το τραπέζι, αγκάλιασε τον Ντάτσιτς και τραγούδησε μαζί του.

Ο σέρβος υπουργός δεν έμεινε στο ρεφρέν αλλά απέδωσε ολόκληρο το τραγούδι, αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε «Σπάστα όλα»!

H Blic αναφέρει ότι ο σέρβος υπουργός συνηθίζει να τραγουδά κάτι για τον καλεσμένο του στην γλώσσα του ενώ προσθέτει ότι και ο έλληνας υπουργός είχε μια παράκληση για τον ομόλογό του.

Του ζήτησε να τραγουδήσει το «Tamo Daleko» («Εκεί μακριά») , ένα τραγούδι που γράφτηκε στην Κέρκυρα το 1916 από στρατιώτες του σερβικού στρατού που είχαν υποχωρήσει μέσω Αλβανίας για να ανασυγκροτηθούν στην Ελλάδα.

Ο Ντάτσιτς, γράφει η σερβική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ικανοποίησε το αίτημα του ομολόγου του.

Τι συζητήθηκε για την ΠΓΔΜ

Την Τετάρτη ήρθε η ώρα της διπλωματίας και του πιεστικού ζητήματος του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

«Το κλειδί για επίλυση του ονοματολογικού είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξης Τύπου με τον σέρβο ομόλογό του.

«Και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη. Ελπίζω να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις», είπε.

«Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα», απάντησε ο κ. Ντάτσιτς.

Η Σερβία, όπως είπε, έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στη Σερβία δεν ήταν η κατάλληλη, ενώ προσφέρθηκε η χώρα του να φιλοξενήσει ενδεχόμενη συνάντηση των δυο πλευρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...