468
Τεράστια η ζημιά στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, τεράστιο και το τραύμα στη Θεσσαλονίκη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/TOΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επί έκτη ημέρα «μαρτύριο της σταγόνας» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2018, 10:04
Τεράστια η ζημιά στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, τεράστιο και το τραύμα στη Θεσσαλονίκη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/TOΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επί έκτη ημέρα «μαρτύριο της σταγόνας» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2018, 10:04

Εικόνα μιας πόλης υπό κατάρρευση εμφανίζει για έκτη ημέρα η Θεσσαλονίκη. Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της πόλης κια των γύρω περιοχών με το νερό συνεχίζεται για έκτη ημέρα. Η κατάσταση είναι τέτοια που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Και είναι αληθινά κρίμα, μια τέτοια ηλιόλουστη Κυριακή, που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει με τη διοργάνωση του 13ου διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», η πόλη να διψάει…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, η τροφοδότηση του αγωγού της Αραβησσού με νερό ξεκίνησε, μετά την ολοκλήρωση του ποιοτικού ελέγχου, ούτως ώστε να είναι βέβαιο πως η ποιότητα του νερού είναι κατάλληλη για κατανάλωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το thessnews.gr, σε αρκετές περιοχές οι πολίτες διαμαρτύρονταν και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ότι το νερό δεν έχει φτάσει στα νοικοκυριά τους, παρά τις διαβεβαιώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το δίκτυο υδροδότησης τροφοδοτούνταν με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού.

Μάλιστα συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.

Με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινική δίωξης Αργυρή Βαλούση, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού σε σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κ.ά.

Ένα άλλο, δεύτερο, σκέλος της ίδιας έρευνας συνδέεται με τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έλεγχος για τον τρόπο συντήρησης των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης, όπως επίσης για τα οικονομικά κονδύλια που διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, κι εφόσον διατέθηκαν, εάν αυτά κατευθύνθηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι πρωτίστως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η παράβαση καθήκοντος κ.ά.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διακοπές ρεύματος

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΔΔΗΕ, περιοχές της Θεσσαλονίκης θα μείνουν σήμερα, 1η Απριλίου και χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...