192
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ | Shutterstock

Γιλντιρίμ: «Αδικη η ΕΕ απέναντί μας»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 19:52
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ | Shutterstock

Γιλντιρίμ: «Αδικη η ΕΕ απέναντί μας»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 19:52

Συνεχίζει τις βολές κατά της ΕΕ η τουρκική πλευρά, χωρίς να αποκλίνει από την τροχιά προκλητικότητας στην οποία έχει επιλέξει να κινείται.

Λίγες μόνο ώρες μετά τη Σύνοδο στη Βάρνα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία συμπεριφέρθηκε «ανοιχτά και ειλικρινώς αλλά παρ’ όλα αυτά δεν είδε κανένα σημάδι για προσέγγιση σε δίκαιο επίπεδο της ΕΕ απέναντι στην Αγκυρα».

Χρησιμοποιώντας νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά Ελλάδας και Ευρώπης, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρώπη άφησε την Τουρκία να περιμένει για την ένταξή της λόγω προβλημάτων και πολιτικών εμποδίων που πηγάζουν από την ΕΕ.

«Με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός, κι εδώ υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο», τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, δε, ότι για την πλήρη ένταξη έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από αυτά έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά. Οπως είπε, 14 κεφάλαια είναι μπλοκαρισμένα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News