239
|

Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 14:30

Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 14:30

Τη διαδικασία για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρρίκος Ντυνάν» ανοίγει η Τράπεζα Πειραιώς. Εντός των επόμενων ημερών η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος και θα εισηγηθεί τον τρόπο αποεπένδυσης από την «Ημιθέα», την εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, θυγατρική της Πειραιώς.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014, η κατά 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., New Evolution Α.Ε. μετονομάστηκε σε «Ημιθέα» και απέκτησε στο πλαίσιο διαδικασίας δημόσιου αναγκαστικού πλειστηριασμού τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της νοσηλευτικής μονάδας «Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς, ο διαγωνισμός για την πώληση του «Ντυνάν» αναμενόταν εντός του 2018.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό,  ζητούμενα ωστόσο είναι το ύψος του τιμήματος και οι όροι της συναλλαγής. Αλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που η σχετική διαδικασία που «έτρεξε» το 2016  για λογαριασμό της τράπεζας η PWC δεν προχώρησε.

Η πώληση χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας για την επανατοποθέτηση των ισχυρών παικτών της ιδιωτικής περίθαλψης στης αγορά της υγείας, δεδομένου ότι το «Ντυνάν» θεωρείται σήμερα ως ένα εκ των σημαντικότερων assets στο χώρο, όχι μόνο της θέσης του, αλλά και επειδή εξαρχής κατασκευάστηκε για νοσοκομειακή χρήση (άδεια λειτουργίας και υποδομές).

Το 2016 το μάνατζμεντ της «Ημιθέα» πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 26% σε σύγκριση με το 2015, όπως και των πληροτήτων του νοσοκομείου. Το 2016 οι πωλήσεις μετά την επιστροφή πόρων του claw back και του rebate ήταν της τάξεως των 29,8 εκατ. και η λειτουργική ζημία (EBITDA) στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...