248
Ο Εμανουέλ Μακρόν και πίσω του ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ | REUTERS/Philippe Wojazer/Pool

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη το φθινόπωρο ο Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 09:10
Ο Εμανουέλ Μακρόν και πίσω του ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ
|REUTERS/Philippe Wojazer/Pool

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη το φθινόπωρο ο Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 09:10

Την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα Παλαιστινιακά Εδάφη το φθινόπωρο προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν και «απειλές για τη λύση δύο κρατών» στο Μεσανατολικό.

Τη Δευτέρα ο γάλλος υπουργός είχε συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

«Το φθινόπωρο, ο πρόεδρος Μακρόν θα κάνει επίσης μια επίσκεψη εδώ, για να επαναβεβαιώσει στο ανώτατο επίπεδο την δέσμευση της Γαλλίας να υπηρετήσει την ειρήνη και να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Οπως ακόμη έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ προγραμματίζει και αυτός να επισκεφθεί στα τέλη Μαΐου το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Για τη λύση των δύο κρατών (ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού, λύση που υποστηρίζει η Ευρώπη), ο υπουργός είπε ότι είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

«Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και της Παλαιστίνης θα γίνει όταν έρθει η ώρα, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», πρόσθεσε ακόμη ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να συνταχθεί με οποιαδήποτε αξιόπιστη πρωτοβουλία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να γίνει περί τα μέσα του Μαΐου, για να συμπέσει με την 70ή επέτειο από την εγκαθίδρυση του Κράτους του Ισραήλ (στις 14 Μαΐου), ημέρα συνώνυμη με την «καταστροφή» -τη Νάκμπα- για τους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...