351
Η Μέγκαν Μαρκλ υλοποίησε μία ακόμη υποχρέωσή της προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι | REUTERS/Hannah McKay

Μυστική βάφτιση της Μέγκαν Μαρκλ με νερό από τον Ιορδάνη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 15:07
Η Μέγκαν Μαρκλ υλοποίησε μία ακόμη υποχρέωσή της προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι
|REUTERS/Hannah McKay

Μυστική βάφτιση της Μέγκαν Μαρκλ με νερό από τον Ιορδάνη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 15:07

Βαπτίζεται η δούλη του Θεού, Μέγκαν Μαρκλ… Η αμερικανίδα ηθοποιός ήρθε για να μείνει ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά, τα φώτα της δημοσιότητας απασχόλησε η είδηση της βάπτισής της με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη μάλιστα, στο πλαίσιο των «υποχρεώσεών» της ώστε να πραγματωθεί και ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι, πέμπτο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Η γεννημένη στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ… δικηγόρος της τηλεοπτικής σειράς «Suits», θα παντρευτεί τον πρίγκιπα τον Μάιο στο Κάστρο των Ουίνδσορ. Την Τρίτη βαπτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι, πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Οι βρετανοί μονάρχες θεωρούνται de facto αρχηγοί της Εκκλησίας της Αγγλίας και ως εκ τούτου όλοι πρέπει να είναι βαπτισμένοι.

2018-03-08T115555Z_948702390_RC1F9FC6EE10_RTRMADP_3_BRITAIN-ROYALS-HARRY-MEGHAN
Επίσκεψη της Μέγκαν Μαρκλ σε σχολείο στο Μπέρμιγχαμ

Η 45λεπτη τελετή πραγματοποιήθηκε μυστικά στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Ανάκτορο Σεν Τζέιμς. «Δεν είναι κάτι το οποίο θα σχολιάσουμε», ανακοίνωσε το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι με μετριοπαθή διάθεση.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει σπουδάσει σε σχολή Επικοινωνίας και είναι κόρη του Τόμας Μαρκλ, διευθυντή φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, και της Ντόρια Ράντλαν, καθηγήτριας γιόγκα. Οπως και ο Χάρι, έχει επιδείξει πλούσια φιλανθρωπική δράση.

2018-03-08T115610Z_639285827_RC13C63A98F0_RTRMADP_3_BRITAIN-ROYALS-HARRY-MEGHAN
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον μέλλοντα σύζυγό της Πρίγκιπα Χάρι

Διατυπώνει με κάθε ευκαιρία τις φεμινιστικές της πεποιθήσεις, καλλιεργημένες από την παιδική της ηλικία στο Λος Αντζελες. Δραστηριοποιείται στον ΟΗΕ στο θέμα της θέσης των γυναικών. Σε ομιλία της το 2015 κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλούσε τις γυναίκες να δυναμώσουν τη φωνή τους: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τους το αρνούνται, τότε πρέπει να φτιάχνουν το δικό τους τραπέζι».

«Υπερήφανος για την επιτυχία» της Μέγκαν, ο ετεροθαλής αδελφός της, Τόμας Μαρκλ τζούνιορ, είχε παροτρύνει τον Χάρι «να κάνει την πρόταση γάμου», και δήλωσε στην βρετανική Daily Mail ότι η αδελφή του υπήρξε πάντοτε «η πριγκίπισσα της οικογένειας».

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Μέγκαν φέρνει μαζί της έναν άνεμο φρεσκάδας στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί πονοκέφαλος για τους Ουίνδσορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...