175
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου | Nikos Libertas / SOOC

Αρον-άρον απέσυρε η κυβέρνηση τη διάταξη για τις απεργίες

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 07:38
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου
|Nikos Libertas / SOOC

Αρον-άρον απέσυρε η κυβέρνηση τη διάταξη για τις απεργίες

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 07:38

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει ότι η απόφαση για την απεργία χρειάζεται το 50% + 1 των μελών του πρωτοβάθμιου σωματείου, η κυβέρνηση απέσυρε τις διατάξεις.

Από το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζουν ότι οι τροπολογίες θα κατατεθούν σε επόμενο νομοσχέδιο, αφού πρώτα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και υπάρξει χρόνος για καλύτερη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Η τροπολογία, μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και οι Θεσμοί, είχε ενσωματωθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα Τρίτη.

Αφορούσε, το ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, το οποίο ανέβαζε από το 20% στο 50%.

Ειδικά, η τροπολογία ανέφερε ότι «για τη συζήτηση και λήψη απόφασης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Δεύτερο ζήτημα ήταν η αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη, ενώ υπήρχε και διάταξη για το προσωπικό των ΚΤΕΛ.

Η κατάθεση των τροπολογιών προκάλεσε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία προκήρυξε για σήμερα Τρίτη στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...