306
O Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. «Κάθε διεφθαρμένη κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι όλα είναι καλά και να προχωρήσει παρακάτω» | Nikos Libertas / SOOC

Γεωργιάδης: Ακυρώνουν τη συμφωνία για να γλιτώσουν τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 12:33
O Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. «Κάθε διεφθαρμένη κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι όλα είναι καλά και να προχωρήσει παρακάτω»
|Nikos Libertas / SOOC

Γεωργιάδης: Ακυρώνουν τη συμφωνία για να γλιτώσουν τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 12:33

Ως νομικό τέχνασμα προκειμένου να αποφύγει ο Πάνος Καμμένος δικαστικές περιπέτειες για το θέμα με την αμφιλεγόμενη πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, περιέγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης την δρομολογούμενη από την κυβέρνηση ακύρωση της συμφωνίας με επίκληση της ανθρωπιστικής διάτασης από τη χρήση των βλημάτων που κάνουν οι Σαουδάραβες επιτιθέμενοι κατά αμάχων στην Υεμένη.

«Θέλουν να ακυρώσουν τη συμφωνία για ανθρωπιστικούς λόγους ώστε να πουν στο μέλλον ότι δεν υπάρχει ζημία και άρα δεν τίθεται θέμα απιστίας», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την ακύρωση του ντιλ.

Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε και στα όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τις σχέσεις του πρεσβευτή της Ελλάδος στο Ριάντ με τον Τζον Σφακιανάκη, τον οποίο ο Πρωθυπουργός κατονόμασε ως μεσάζοντα όπλων και πηγή πληροφόρησης του έλληνα διπλωμάτη για το ποιόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, βάσει των όσων προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα, «ή ο πρέσβης λειτουργούσε ως ντίλερ του Σφακιανάκη οπότε πρέπει να αποταχθεί ή ισχύουν όσα είπε ο πρέσβης και άρα ο υπουργός έχει υποπέσει στο αδίκημα της απιστίας. Ή ο πρέσβης θα μιλήσει για να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του ή είναι ντίλερ».

Αναρωτήθηκε, δε, με νόημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «ένας που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα δεν θα μπορούσε να κλείσει το θέμα σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Επιτροπής;» σχολιάζοντας έτσι την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην κληθούν στην επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο ταξίαρχος Παπαδάκης, ο κ. Στεφανόπουλος κ.α.

«Θα καλούσαμε τον πρέσβη και θα ρωτούσαμε αν η υπογραφή Παπαδόπουλου δεσμεύει το κράτος της Σαουδικής Αραβίας ή όχι» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το μείζον είναι αν τα ερωτήματα που θέσαμε απαντήθηκαν. Δεν απαντήθηκαν. Κάθε διεφθαρμένη κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι όλα είναι καλά και να προχωρήσει παρακάτω» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...