412
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Επίθεση Θεοδωράκη σε Καμίνη και Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 13:53
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Επίθεση Θεοδωράκη σε Καμίνη και Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 13:53

Τις θέσεις του για το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς και τον τρόπο λειτουργίας του μετά την εκλογή αρχηγού, παρουσίασε την Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Σταύρος Θεοδωράκης.

Εκανε λόγο για ένα κόμμα «πολυτασικό και δημοκρατικό» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πώς δεν πρέπει να είναι η νέα παράταξη.

Ακόμη επιτέθηκε κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αλλά και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας και τους δύο να απαντήσουν αν θα παραμείνουν στο αξίωμα που κατέχουν σε περίπτωση που εκλεγούν στην ηγεσία του νέου φορέα.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε καταρχάς ότι στο νέο κόμμα πρέπει «να γίνουν πράξη οι αλλαγές που θέλουμε» για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία, τονίζοντας με έμφαση ότι το νέο κόμμα δεν θα πρέπει να είναι προθάλαμος για κρατικές θέσεις, ούτε γραφείο εξυπηρετήσεων ημετέρων. Χαρακτήρισε ακόμη τον νέο φορέα ένα εργαστήρι παραγωγής πολιτικών.

Το νέο κόμμα «θα είναι ανοιχτό, σύγχρονο, διαφανές και συμμετοχικό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ζήτησε να υπάρχει ανοιχτή ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ψηφιοποίηση της δομής, συνεχής καμπάνια προσέλκυσης νέων μελών και διάλογος με κινήματα. Επέμεινε στην κατάργηση της φοιτητικής παράταξης -και ζήτησε από τους άλλους υποψήφιους να πάρουν θέση για το θέμα- αλλά και κίνητρα για τη συμμετοχή των νέων σε αυτό.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στα οικονομικά, του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα και εσωτερικών ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων.

Το συνέδριο πρέπει να γίνει την άνοιξη του 2018, με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τη βάση ενώ το κόμμα πρέπει εκπονήσει κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως είπε.

20171031124433_img_57801509448757
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση των θέσεων για το νέο κόμμα που έγινε σε πολυχώρο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα. (Nick Paleologos / SOOC)
Επίθεση κατά Καμίνη και Ανδρουλάκη

Σχετικά με τα δύο υπάρχοντα κόμματα, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι μετά την εκλογή του νέου αρχηγού «θα είναι συντονισμένα στη Βουλή κάτω από ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε κατά του Γιώργου Καμίνη λέγοντας ότι είναι «αδιάβαστος» σε ό,τι αφορά την χωριστή λειτουργία των ΚΟ των δύο κομμάτων ως τις εκλογές. «H συμπεριφορά του κ. Καμίνη και του κ. Ανδρουλάκη εξυπηρετεί μόνο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θέλουν λιγότερη αντιπολίτευση στη Βουλή», είπε ακόμη.

Πρόσθεσε ότι «η Αθήνα είναι σε αυτή την κατάσταση με ένα δήμαρχο πλήρους απασχόλησης. Τι θα συμβεί αν αναλάβει και την ηγεσία του νέου φορέα;». Κάλεσε δε τον κ. Γιώργο Καμίνη και τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντήσουν «ποιος θα τους εκπροσωπεί στη Βουλή», αν εκλεγούν στην ηγεσία του φορέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...