445
Απίστευτες ουρές μέχρι την τελευταία ημέρα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Ετσι ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε παράταση... | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πλειστηριασμός» παρατάσεων Σπίρτζη – ΟΑΣΑ: Χάρτινες κάρτες ΜΜΜ μέχρι 15 Νοεμβρίου!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 12:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/10/2017, 14:10
Απίστευτες ουρές μέχρι την τελευταία ημέρα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Ετσι ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε παράταση...
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πλειστηριασμός» παρατάσεων Σπίρτζη – ΟΑΣΑ: Χάρτινες κάρτες ΜΜΜ μέχρι 15 Νοεμβρίου!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 12:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/10/2017, 14:10

Μπροστά στο τεράστιο χάος από τις ουρές στα εκδοτήρια του Μετρό και το εύλογο ερώτημα γιατί να αγοράσει κάποιος εισιτήριο πέντε διαδρομών όταν χρειάζεται να κάνει μόνο μία, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να εκδώσει και απλά ηλεκτρονικά εισιτήρια των 1,4 ευρώ αλλά και να ζητήσει την παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου της ισχύος των παλαιών μηνιαίων καρτών (όσο και αν ακούγεται παράλογο να ισχύουν οι κάρτες Οκτωβρίου έως τα μέσα του Νοεμβρίου).

Ολα με καθυστέρηση και όλα με απίστευτη προχειρότητα…

Στο αίτημα του ΟΑΣΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έκανε ρελάνς και ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση της ισχύος έως τις 15 Νοεμβρίου την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Ολα τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λυθούν εντός του Νοεμβρίου», διαβεβαίωσε ακόμη ο υπουργός

Η έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων θα αρχίσει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και θα αντικαταστήσει πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Ζήτησε ακόμη ο ΟΑΣΑ, παρά το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η χρήση για 10 ημέρες πέρα από το (προπληρωμένο) όριο, να παραταθεί ως τις 10 Νοεμβρίου την ισχύ όλων των χάρτινων καρτών του Οκτωβρίου. Είναι το όριο που ο υπουργός ανέβασε σε 15 ημέρες.

Μετά τις 15 Νοεμβρίου, οι επιβάτες θα πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Και το κερασάκι: εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό. Οι επιβάτες θα μπορούν να μπαίνουν και θα βγαίνουν στο Μετρό μόνο όταν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη.

249460
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη συνέντευξη Τύπου (Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΑ το μεσημέρι της Τρίτης ήταν η εξής:

1. Ο ΟΑΣΑ εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό  και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

2. Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

3. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.

4. Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, μόνο με ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...