337
Ο υπουργός Μεταφορών οραματίζεται έναν πιο δίκαιο ΚΟΚ. Θα είναι όμως πιο δίκαιος; | SOOC

Εισοδηματικά κριτήρια στις παραβάσεις του ΚΟΚ το νέο «πρότζεκτ» Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 11:48
Ο υπουργός Μεταφορών οραματίζεται έναν πιο δίκαιο ΚΟΚ. Θα είναι όμως πιο δίκαιος;
|SOOC

Εισοδηματικά κριτήρια στις παραβάσεις του ΚΟΚ το νέο «πρότζεκτ» Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 11:48

To νέο μεγαλεπίβολο σχέδιο του Χρήστου Σπίρτζη είναι οι με εισοδηματικά κριτήρια χρηματικές ποινές για τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ενα μέτρο που θα επιβληθεί σε αυτή τη χώρα, όπου τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι μια πικρή ιστορία φοροδιαφυγής. Και όπου θα καλείσαι να πληρώσεις σύμφωνα με τη δήλωση του προηγούμενου έτους και όχι τα τρέχοντα εισοδήματά σου. Αλλά είπαμε, ο κ. Σπίρτης έχει πολλά πρότζεκτ και άλλωστε είναι και αυτός ένας τρόπος να (καθ)ορίσεις την ατζέντα της επικαιρότητας.

Οπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα είναι η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια αυτή που θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου ΚΟΚ.

Ο υπουργός επέμεινε στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. «Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος προφανώς στα εισοδηματικά κριτήρια που λειτουργούν π.χ. για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Οπου είναι γνωστό τις πάσι ότι αποκλείονται οι μισθωτοί επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να αποκρύψουν το εισόδημά τους και γίνονται δεκτά παιδιά που καταφθάνουν με πολυτελή οχήματα…

Ο νεός ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις. Αυτό θα θέλαμε να το δούμε να εφαρμόζεται: η μισή Ελλάδα θα πρέπει να δώσει εξετάσεις αφού πρώτα θα έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί η παράβαση από την Τροχαία.

Αλλά ο κ. Σπίρτζης δεν έμεινε μόνο στο όντως απαράδεκτο πέταγμα του τσιγάρου. Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε δε ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...