272
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κόκκινα δάνεια 1,5 δισ. ευρώ πούλησε η Eurobank

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 17:49

Κόκκινα δάνεια 1,5 δισ. ευρώ πούλησε η Eurobank

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 17:49

Συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Intrum Justitia AB (Intrum) για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1.5 δισ. ευρώ από τα οποία περίπου 620 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της, υπέγραψε η Eurobank. Αυτή η εξέλιξη συνιστά ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη πώληση πακέτου «κόκκινων δανείων» από συστημική τράπεζα στη χώρα μας σε ξένο hedge fund.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πώληση αποτελεί μέρος του πλάνου της Eurobank για τη μείωση των NPEs το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2017. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου, δηλαδή η Eurobank θα εισπράξει τρία ευρώ για κάθε 100 ευρώ που της οφείλονταν. Το ποσό που έλαβε επομένως από το σουηδικό hedge fund ήταν 45 εκατ. ευρώ.

«H Eurobank τηρώντας τη δέσμευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των μετόχων της για την μείωση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της μέσω ενεργούς διαχείρισης συνήψε μια σημαντική συμφωνία για την πώληση στην Intrum μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώνουμε σήμερα αυτή τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρμόζει» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σημαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν σημαντικά χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία όσον αφορά τη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σημαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Intrum η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum, Μίκαελ Ερικσον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News