304
Ο δήμαρχος Αθηναίων με τον δήμαρχο Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα. Και ένα δώρο με νόημα: η φανέλα με το Νο1 | Twitter/GiorgosKaminis

Καμίνης: «H ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και μετά διοργάνωνε “Ζάππεια”»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 09:46
Ο δήμαρχος Αθηναίων με τον δήμαρχο Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα. Και ένα δώρο με νόημα: η φανέλα με το Νο1
|Twitter/GiorgosKaminis

Καμίνης: «H ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και μετά διοργάνωνε “Ζάππεια”»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 09:46

Με επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας προφανώς να εμφανιστεί ως ένας γνήσιος εκφραστής του μεταρρυθμιστικού ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας σε αντίστοιχους ψηφοφόρους, συνέχισε την εκστρατεία του για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πρώτα παρέστη στο συνέδριο «GreeceForward III» που διοργάνωσε την Τετάρτη το μεσημέρι το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (βλέπε Αννα Διαμαντοπούλου). «Οι πόλεις κρατούν όρθια την κοινωνία, όταν το κράτος υποχωρεί στις πολιτικές συνοχής και ανάπτυξης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης, ο οποίος στο περιθώριο του συνεδρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του από άλλες ελληνικές πόλεις -τον Γιάννη Μπουτάρη της Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μώραλη του Πειραιά- αλλά και από το εξωτερικό: είχε ένα ευχάριστο ενσταντανέ με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος μάλιστα του χάρισε μια μπλούζα της Φιορεντίνα.

Σημειολογικό; Δήμαρχος της Φλωρεντίας ήταν και ο Ματέο Ρέντσι προτού ηγηθεί της ιταλικής Κεντροαριστεράς και εκλεγεί Πρωθυπουργός.

Επειτα ο κ. Καμίνης επισκέφτηκε τη Χαλκίδα όπου το βράδυ είχε συνάντηση με πολίτες. Εκεί υπογράμμισε τη βλάβη που κατά την άποψή του προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία στη χώρα. «H Νέα Δημοκρατία, με την ίδια ανευθυνότητα που χρεοκόπησε τη χώρα, όταν η δημοκρατική παράταξη προσπαθούσε να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κρίση, διοργάνωνε “Ζάππεια” και υποσχόταν μηδενισμό των ελλειμμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, συνεχίζοντας την κριτική από εκεί που την άφησε στις ομιλίες του στην Τρίπολη την περασμένη Τρίτη.

Από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας ο δήμαρχος Αθηναίων είχε καταγγείλει την «καραμανλική» ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που καλύπτει την τραυματική για τη χώρα πενταετία 2004-2009.

«Η χώρα κυριολεκτικά ξεχαρβαλώθηκε την περίοδο 2004- 2009. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος έχει την ευθύνη και ποιοι τους συγκαλύπτουν. Tώρα ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η αλήθεια αλλά και η τιμή της παράταξης μας» είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...