611
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε ομιλία του στα Τρίκαλα | Facebook/GiannisRagkousis

Ραγκούσης: Ο Καμμένος που θα στηρίξει ΝΔ και οι… ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 18:53
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε ομιλία του στα Τρίκαλα
|Facebook/GiannisRagkousis

Ραγκούσης: Ο Καμμένος που θα στηρίξει ΝΔ και οι… ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 18:53

Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που ενδεχομένως να υιοθετήσει τον Πάνο Καμμένο, μεταρρυθμίσεις παντού με ακόμα περισσότερα δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και ανανέωση πολιτικού δυναμικού – που σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων οι μισοί σημερινοί βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: αυτό είναι το τρίπτυχο της υποψηφιότητας του Γιάννη Ραγκούση για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρώην υπουργός περιοδεύει στη Θεσσαλία, την Τρίτη μίλησε σε εκδήλωση στα Τρίκαλα, σήμερα Τετάρτη μίλησε στο Astra TV της Καρδίτσας. Και επανέλαβε ότι ανάγκη της παράταξης είναι η αλλαγή στα πρόσωπα.

22154266_10155261593098621_3434425040759833246_n
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση στα Τρίκαλα το βράδυ της Τρίτης

«Χρειαζόμαστε ανανέωση. Εάν εκλεγώ, στα ψηφοδέλτια δεν θα μπει κάποιος που έχει πάνω από 12 χρόνια βουλευτής ή οκτώ υπουργός. Ας προσφέρει αλλού» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. Που σημαίνει ότι αν εκλεγεί αρχηγός της Κεντροαριστεράς, βουλευτές όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ή και η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κοινοβουλευτική καριέρα τους!

Ο κ. Ραγκούσης επέμεινε επίσης στο ότι ο νέος φορέας πρέπει να σταθεί απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η χώρα χρειάζεται δυο ισχυρά κόμματα. Ενα συντηρητικό που το έχει – τη ΝΔ- και ένα προοδευτικό. Αυτό πρέπει να είμαστε εμείς, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε για να συμπληρώσει με νόημα: «Στην επόμενη Βουλή εάν έχει μπει ο Πάνος Καμμένος μην εκπλαγούμε αν στηρίξει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άλλωστε από τα σπλάχνα της ΝΔ προέρχεται».

Αναφορικά με την εμπλοκή που έχει προκύψει στη διαδικασία των εκλογών με το θέμα της ηλεκτρονικής, εξ αποστάσεως ψηφοφορία, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Εχουμε μπλέξει με τα διαδικαστικά της εκλογής την ώρα που ο κόσμος ανησυχεί για τα προβλήματά του. Πρέπει να κάνουμε πολιτική». Και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. «Είναι λάθος να λέμε “δεν με ενδιαφέρει η πολιτική”. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν ποιος θα κρατάει το τιμόνι της χώρας» σημείωσε.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο έχει και μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ραγκούσης στο «Antivirus», το περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Ραγκούσης εμφανίζεται να έχει θέσεις πολύ προοδευτικές που σίγουρα θα συζητηθούν. Μιλά για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τάσσεται υπέρ του πολιτικού γάμου και φτάνει να ζητήσει από την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

Λέει συγκεκριμένα: «Για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» τονίζει ο κ. Ραγκούσης.

Στην ερώτηση για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων ο κ. πρώην υπουργός τάσσεται «ξεκάθαρα υπέρ», όπως λέει. «Δεν γίνεται να απαγορεύεται σε κάποιον και να μη θεσμοθετείται η δυνατότητα να μπορεί να τον πραγματοποιήσει. Απολύτως ναι!» τονίζει.

Οσο για την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ραγκούσης απαντά:

«Επειδή δεν μ΄αρέσει να λέω λόγια εύκολα και μεγάλα, έχω προσπαθήσει να ψάξω το θέμα, σχετικά με το τι έχει νομοθετηθεί σ΄άλλες χώρες. Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν από τη μια και τα γονεϊκά δικαιώματα και την από την άλλη και μια ισχυρή κρατική εποπτεία που προστατεύει τα παιδιά. Φυσικά, αναφέρομαι τόσο στα ομόφυλα όσο και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Θέλω να υιοθετήσουμε τα πιο προοδευτικά και πιο συγκροτημένα νομικά πλαίσια που υπάρχουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...