526
To νομοσχέδιο Σπίρτζη για τα ταξί συνιστά επιστροφή στο παρελθόν, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ | twitter

Μητσοτάκης για TaxiBeat: Η κυβέρνηση υπηρετεί μία μειοψηφία συνδικαλιστών

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:11
To νομοσχέδιο Σπίρτζη για τα ταξί συνιστά επιστροφή στο παρελθόν, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
|twitter

Μητσοτάκης για TaxiBeat: Η κυβέρνηση υπηρετεί μία μειοψηφία συνδικαλιστών

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:11

Με το νομοσχέδιο Σπίρτζη η κυβέρνηση αρνείται στους πολίτες το δικαίωμα σε ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του σχετικά με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα ταξί, καλώντας τον Πρωθυπουργό να παρέμβει στο ζήτημα.

Με αφορμή τις διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου, ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απεχθάνεται την αξιολόγηση και τις ελεύθερες επιλογές» και ότι «ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών, που μας γυρνούν στο χθες».

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς, που να παρέχουν άνεση και ασφάλεια. Η κυβέρνηση, όμως, τους το αρνείται. Επιχειρεί να καταργήσει επί της ουσίας το Taxibeat, μια πλατφόρμα που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και με την οποία συνεργάζονται οι μισοί οδηγοί ταξί», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού: «Ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμο πλατφόρμα».

«H Νέα Δημοκρατία στηρίζει το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες. Οτιδήποτε άλλο συνιστά επιστροφή στο παρελθόν. Είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και την ποιότητα. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», κατέληξε στη δήλωσή του o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην αντεπίθεση ο Σπίρτζης

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης πέρασε εν τω μεταξύ στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδιου, ότι «είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Οποιοσδήποτε επιθυμεί, επενδυτής, εταιρεία ή ιδιώτης, να δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, εφόσον ακολουθεί την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία»,  υποστηρίζει ο υπουργός και υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν είναι ΝΔ, δεν θα γίνει ποτέ» και «δεν θα αφήσει γκρίζες ζώνες, ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κι εκλεκτοί να ευνοούνται χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ ή να τηρούν τους νόμους και κάποιοι να φορτώνονται τα βάρη της χώρας και να μένουν χωρίς εργασία».

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση του αραμπά… ξαναχτυπά»

Καυστική για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση του αραμπά… ξαναχτυπά. Τώρα στο στόχαστρο είναι το taxibeat», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά «όσα χτυπήματα κι αν επιχειρεί στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να το εγγυηθούν».

Θεοδωράκης: «Ο Σπίρτζης δεν ξεχνά την ταυτότητα του παλαιοκομματισμού

Επίθεση στον υπουργό Μεταφορών με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο κ. Σπίρτζης δεν ξεχνά την παλιά του ταυτότητα, αυτή του παλαιοκομματισμού που εξυπηρετεί τις συντεχνίες», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «νομίζουν ότι είμαστε στην εποχή που μετράς τα ταξί και μετράς ψήφους. Λένε “κοίτα πόσα κίτρινα αμάξια στην Κηφισίας. Αν πω κάτι υπέρ των συνδικαλιστών θα με ψηφίσουν όλοι αυτοί”». Αλλά «ο  κόσμος έχει αλλάξει, όμως, και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έχουν αλλάξει. Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων έχει προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα» και «αυτή η νέα πραγματικότητα περιλαμβάνει και το Beat και πιθανόν κι άλλες εταιρείες αύριο. Δεν θα πρέπει να τη χαλάσουμε», τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...