569
Ο Γιάννης Μανιάτης στο λιμάνι της Καβάλας με τις εξέδρες του Πρίνου | Twitter/YannisManiatis

Μανιάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει εκεί που ιστορικά ανήκει, στο 3%»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:39
Ο Γιάννης Μανιάτης στο λιμάνι της Καβάλας με τις εξέδρες του Πρίνου
|Twitter/YannisManiatis

Μανιάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει εκεί που ιστορικά ανήκει, στο 3%»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:39

«Εχουμε ξεκινήσει μια πορεία για το νέο, για ένα σύγχρονο προοδευτικό Κίνημα που θα επαναφέρει την αξιοπιστία στην κοινωνία και την πολιτική. Περιοδεύουμε σε όλη τη χώρα και συζητάμε, μοιραζόμαστε τη δικιά μας Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, την Ελλάδα που κρατά το λόγο της, την Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής, της εργασίας, της καινοτομίας, της αυτοπεποίθησης, της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Ελλάδα που αξίζει κι αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε να κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους πολλούς φίλους και υποστηρικτές μας για όλα τα παιδιά της πατρίδας μας». Αυτό ήταν το μήνυμα του ο Γιάννη Μανιάτης υποψήφιος για την ηγεσία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, από την Καβάλα, απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του εν όψει των εκλογών.

Στην Καβάλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με πρώην βουλευτές του κόμματος, όπως τον Δημήτρη Παπουτσή και να συζητήσει προτάσεις και απόψεις για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου μέσα από ένα νέο κοινωνικό Κίνημα Σοσιαλδημοκρατίας με έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου Κινήματος στην κοινωνία και στην πολιτική.

Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Μανιάτη στην Κομοτηνή όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο (επί Γιώργου Παπανδρέου) Γιώργο Πεταλωτή.

Ο κ. Πεταλωτής ανήκει στο ΚΙΔΗΣΟ και θεωρείται ότι εκφράζει τις απόψεις του Γ. Παπανδρέου.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μανιάτης μίλησε στο KavalaPost για τον λόγο που επιλέχθηκε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το ξεκίνημα της περιοδείας του, λέγοντας ότι συμβολικά και ουσιαστικά, ο τόπος αυτός αντικατοπτρίζει το νέο ξεκίνημα της Ελλάδα που αναπτύσσεται και προχωράει μπροστά.

Οσον αφορά τις προσωπικές του επιδιώξεις, αλλά και του χώρου της Κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια «για αναδείξουμε το θέμα της δημιουργίας ενός νέου φορέα, να υπερβούμε τα παλιά σχήματα, να δούμε τα λάθη που κάναμε και με αυτογνωσία να δημιουργήσουμε κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία και η Ελλάδα. Μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο πρέπει να γίνει ένας ενιαίος φορές, εκφραστής της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος».

Πρόσθεσε, επίσης, με νόημα, αναφορικά με την υποψηφιότητά του, ότι «αν υπάρχουν σωστά κόμματα ταυτόχρονα απαιτείται να υπάρχουν και σωστοί ηγέτες και η δική μου πρόταση στηρίζεται στην προσωπική πορεία», ενώ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ανέφερε ότι η λύση βρίσκεται στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας και στη δημιουργία ενός νέου, λειτουργικού Δημοσίου.

21992724_10214034831175263_1775284400161226912_o
Ο κ. Μανιάτης επισκέφτηκε τα «Εκκοκιστήρια Θράκης», μια επιχείρηση που καινοτομεί σε συνεργασία με τους παραγωγούς βάμβακος, εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνολογία και τις μεθόδους της γεωργίας ακριβείας «Precision or Digital Agriculture» για μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση του εισοδήματος, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος

Ο κ. Μανιάτης σχολίασε εν είδει αυτοκριτικής και τα εκλογικά ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική και στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. «Ο κόσμος είδε τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Η νέα λύση είναι το καινούριο με εμπειρία, το αποδεδειγμένα αποτελεσματικό. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν πού να οδηγήσουν τη χώρα.

» Ωστόσο οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν έρθει ακόμα σε εμάς, ενώ εμείς συνεχίζουμε να κινούμαστε στη μιζέρια του 7%, ποσοστά που έχει το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, κάτι που δεν αναλογεί στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Εγώ και όλοι μας διεκδικούμε να φτάσουμε σε υπερδιπλάσια ποσοστά και ο ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει εκεί που ιστορικά ανήκει, δηλαδή στο 3 και 5%», σχολίασε ο κ. Μανιάτης.