1302
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του | INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με Καμμένο»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 15:23
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με Καμμένο»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 15:23

Η υπόθεση με τις συνομιλίες Καμμένου – Γιαννουσάκη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει άλλο τον δημόσιο βίο, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. «Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα;» διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στους βουλευτές του κ. Τσίπρα, «γιατί οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγος σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε,  «έχουν ευκαιρία να επανορθώσουν την βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς από αυτή την συμπεριφορά. Τους καλώ να δείξουν ότι επιθυμούν την διερεύνηση της υπόθεησης. Δείξτε  ότι έχετε ευαισθησία για την ηθική τάξη και τη νομιμότητα. Δείξετε πολιτική αξιοπρέπεια. Μην εκτίθεστε στα μάτια πολιτών. Η αλήθεια θα σας συναντήσει και δεν θα είναι ευχάριστη η συνάντηση. Όταν γίνει η συνάντηση αυτή εμείς θα είμαστε εδώ».

«Θα υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο ο κ. Τσίπρας;»

Αφού σημείωσε την απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συζήτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε επίσης αν τελικά θα εμφανιστεί ενώπιον του κοινοβουλίου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προκειμένου να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο, ενώ τον κάλεσε εκ νέου να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που του έχει θέσει από τότε που βγήκε στο φως η όλη υπόθεση.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τουλάχιστον παράδοξο να εγκαλείται ο κ.Καμμένος και αυτός να μη βρίσκεται στην αίθουσα της Βουλής και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

1ον Αν είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

2ον Αν είχε την έγκρισή του να κάνει τις επίμαχες επικοινωνίες με τον ισοβίτη.

3ον Αν είχε γνώση για το τι ειπώθηκε μεταξύ Καμμένου – Γιαννουσάκη. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει και στους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, γιατί, όπως εξήγησε, αν γνώριζε είναι συνυπεύθυνος στη θεσμική εκτροπή και πάλι αν όχι, θα έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον Καμμένο.

«Αν νιώθει καθαρός ας ζητήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος Εξεταστική»

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο κ. Καμμένος με την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει μας είπε αν έχουμε άντερα να κάνουμε πρόταση μομφής ή προανακριτική. Του επιστρέφουμε την πρόκληση. Αν είναι και νιώθει καθαρός, ας ζητήσει ο ίδιος Εξεταστική Επιτροπή για να βγει στο φως κάθε πτυχή της σκοτεινής υπόθεσης. Γιατί δεν το κάνει; Ειδικά τώρα που βρίσκεται η δικογραφία στη Βουλή;».

«Και μπορεί εκείνος να υβρίζει εκ τους ασφαλούς οχυρωμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, εσείς όμως του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όμως τον καλύπτετε ;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα να διερευνηθεί η  υπόθεση σε βάθος προκειμένου να διευκρινιστεί αν πρόκειται για μία «επιπόλαιη αντίδραση ενός παρορμητικού υπουργού ή για συνειδητή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή για μία σκοτεινή σκευωρία με πολιτικές προεκτάσεις».

«Με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής η ΝΔ θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά. Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητούμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να ελεγχθούν σε βάθος πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες και επικίνδυνες. Να μην κακοποιηθούν δημοκρατικές λειτουργίες για χάρη αμφιλεγόμενων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών».

Αντίθετα, είπε, «η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά συσκότιση από διερεύνηση. Προτιμά την καρέκλα εξουσίας από την προστασία κύρους θεσμών. Προτιμά να υπερασπιστεί πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συμπαιγνία με κόστος για την κοινωνία και ορίζοντα που υπερβαίνει την τετραετία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Αλλα ακόμα και αυτή η συμπαιγνία έχει τα όριά της και αυτό φάνηκε πρόσφατα με την τροπολογία που απέσυρε ο κ. Κοντονής και αυτό το έκανε όταν διαπίστωσε ότι θα καταψήφιζαν οι ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα πολιτική ευτέλεια της κυβερνητικής πλειοψηφία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης.

«Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να επιτίθεστε όταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις. Να στοχοποιείτε όποιους σας ενοχλούν μέσω του φιλικού σας Τύπου όσους σας ενοχλούν», συνέχισε στον ίδιο επιθετικό τόνο ο κ. Μητσοτάκης. «Φθάσατε στο σημείο να φτιάχνετε όχι μόνο fake news αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Το ομολόγησε ο υπουργός Βερναρδάκης και τις διακινείτε με ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και με διορισμούς στο Δημόσιο».

«Γιατί τον καλύπτετε;»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταμάτησε να προκαλεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό να εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να πάρει θέση για την υπόθεση, αλλά και συνολικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η στήριξη που παρέχουν στον αρχηγό των ΑΝΕΛ έχει ως αντάλλαγμα την παραμονή στην εξουσία.

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει; Δεν θέλετε να μάθετε αν κινήθηκε εκτός θεσμικού ρόλου; Θέλετε να σας καλύπτει και εσάς σκιά συγκάλυψης; Κατανοώ ότι για την εξουσία αναγκάζεστε να τον φορτωθείτε στο ζήτημα των Θρησκευτικών να ανέχεστε τις κακόγουστες φιέστες και τον προκλητικό τρόπο ζωής του. Όμως να καταπίνετε υπόνοιες για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη πάει πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας να τον υπερασπιστεί ή θα παραμείνει κρυμμένος όπως κρυμμένος είναι εδώ και 3 εβδομάδες και δεν επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές Σαρωνικού για να μην υποστεί κατακραυγή».

«Εχω ακούσει κι άλλες φορές τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον συνεταίρο του. Πάντα όμως το έκανε με μια φοβία. Τι φοβάται όμως, αφού ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι “με τον Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους”. Γιατί πλέον δεν θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου -Τσίπρα».

Στο κάδρο και ο Κουρουμπλής

Στο σημείο αυ τό  ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κάλυψη που παρέχει ο Πρωθυπουργός και στον  υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρά  τα απανωτά ψέμματα στα οποία -όπως είπε- έχει υποπέσει. Γιατί  άραγε είναι τόσο σημαντικό και παρέχει την κάλυψη αυτή, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε για εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου.

Όπως είπε, ο ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος ακούγεται να λέει ότι επιδίωξη είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης έτσι ώστε να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία για 10 χρόνια και ο Κουρουμπλής δεν διέταξε ούτε καν πειθαρχικό έλεγχο. Πρόκειται, παρατήρησε, για τον ίδιο υπουργό που μένει δεμένος στην καρέκλα του αν και έχει μαυρίσει ο Σαρωνικός.

«Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε με Καμμένο»

«Μπορούμε να αφήσουμε να επικρέμεται και η παραμικρή υποψία; Αν ακουγόταν ότι όλα αυτά τα έχει οργανώσει ο Μητσοτάκης για να κυβερνά 10 χρόνια θα ήμουν ο πρώτος που θα ζητούσα διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ για να προσθέσει:

«Εσείς κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας γιατί δεν το ζητάτε; Που χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Δεν ψηφίζετε γιατί αν υπερψηφίσετε τη πρόταση Εξεταστικής ενδεχομένως η συνοχή κυβέρνησης να δοκιμαστεί και να πέσει η κυβέρνηση και πάνω από τους μισούς θα πάτε σπίτια σας. Εχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. Τραβάτε ο ένας τον άλλο στο βυθό. Σε αυτό τον εναγκαλισμό δεν θα προσφέρουμε σανίδα σωτηρίας. Ψηφοφορίες όπου οι μεν θα παρουσιάζεστε ως προοδευτικοί και οι άλλοι ως συντηρητικοί να τις ξεχάσετε», είπε δεχόμενος το χειροκρότημα των βουλευτών του.

Γι αυτό, συμπλήρωσε, από δω και στο εξής, αν μία πρόταση νόμου δεν έχει την στήριξη της πλειοψηφίας «εμείς δεν θα μπαίνουμε σε συζήτηση επί ουσίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε με Καμμένο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τέλος την ανάγκη η έρευνα για την υπόθεση του «Noor 1» να συνεχιστεί και να φθάσει μέχρι τέλους και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στις δημοκρατικές χώρες τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η Δικαιοσύνη, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Καμμένος».

«Η κυβέρνηση σας μας λέει ότι εφόσον υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη δεν πρέπει να εξετάζεται από Βουλή», αλλά αυτό όπως είπε είναι ψευδές και παραπλανητικό, γιατί το Σύνταγμα προβλέπει Εξεταστική ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και απόδοσης πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...