446
H τοποθέτηση του εισηγητή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (στη φωτογραφία) προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης | ΙΝΤΙΜΕnews

Κόντρα Κοντονή – Παπαθεοδώρου στη Βουλή για το υπόμνημα Τζίβα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:04
H τοποθέτηση του εισηγητή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (στη φωτογραφία) προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κόντρα Κοντονή – Παπαθεοδώρου στη Βουλή για το υπόμνημα Τζίβα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:04

Την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή της ΔΗΣΥ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, στο υπόμνημα που έχει καταθέσει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα για την εμπλοκή της στην υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής, ο κ. Παπαθεοδώρου, επικαλούμενος στοιχεία από το εν λόγω υπόμνημα, μίλησε για «μη νόμιμες παρεμβάσεις», καθώς και για την ύπαρξη «παραπολιτικού κυκλώματος». «Ο πολιτικός τζόγος όπως και ο τζόγος γενικότερα, δεν ευνόησε τον κ. Καμμένο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστηρίζοντας ότι το μπαράζ αποκαλύψεων τεκμηριώνει όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον εισηγητή της ΔΗΣΥ να απαντήσει με ποιον τρόπο ήρθε στα χέρια του το υπόμνημα της εισαγγελέως Τζίβα. «Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μια αναφορά και του υποβάλω τώρα το ερώτημα. Ανέφερε στοιχεία από το υπόμνημα της εισαγγελέως κ. Τζίβα, το οποίο είχε καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Μπρακουμάτσου, και τον ερωτώ, με ποια διαδικασία και πώς έχει φτάσει το υπόμνημα της κυρίας εισαγγελέως στα χέρια του. Και απαιτώ τώρα απάντηση», τόνισε ο κ. Κοντονής.

«Να αρχίσουμε από τα βασικά, κύριε υπουργέ. Όταν απευθύνεστε σε εμένα, δεν θα κουνάτε το δάχτυλο», του απάντησε ο κ. Παπαθεοδώρου καλώντας τον να ανατρέξει σε δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων 15 ημερών. «Η αναφορά στο υπόμνημα έχει γίνει από τρεις εφημερίδες τις τελευταίες 15 ημέρες, πολύ ευχαρίστως να τα καταθέσω κατόπιν», πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου, βάζοντας στο κάδρο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν επέλεξε μόνο έναν αντιπρόεδρο, επέλεξε να κολυμπήσει μαζί του στα μολυσμένα νερά του παρακράτους», παρατήρησε χαρακτηριστικά  και «θα συνεχίσει με τη συναίνεση σας να υποδουλώνει το αριστερό σας άλλοθι».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου κατέθεσε δύο δημοσιεύματα -το ένα της εφημερίδας Documento- σχετικά με το υπόμνημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα.  «Αναρωτιέμαι, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε διαβάσει την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη που παρουσιάζει την κατάθεση, το έγγραφο υπόμνημα της εισαγγελέως;», διερωτήθηκε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ και αντέστρεψε το ερώτημα: «Το ζήτημα είναι πώς έφτασαν στα χέρια του κ. Βαξεβάνη από 22 Αυγούστου τα συγκεκριμένα έγγραφα και ενώ η δικογραφία δεν είχε ακόμα κλείσει».

«Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πώς προσκομίζονται αυτά τα έγγραφα που έχουν στοιχεία ρεπορτάζ και εσείς αντλείτε, από τη δημοσιογραφική έρευνα, χωρίς να ξέρετε αν είναι αλήθεια, ή όχι, και λέτε πως αυτά έχει πει η εισαγγελέας. Μα δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη; Δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη;» επανήλθε ο Σταύρος Κοντονής, χαρακτηρίζοντας ως «απολύτως ανακριβή» την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη της εισαγγελέως, μετέθεσε τη διευθύντρια των φυλακών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...