611
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή την Τετάρτη | SOOC

Ο Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι είναι συγγενής του η σύμβουλος που κορόιδευε τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 09:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2017, 10:33
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή την Τετάρτη
|SOOC

Ο Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι είναι συγγενής του η σύμβουλος που κορόιδευε τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 09:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2017, 10:33

Στη Βουλή δεν τα είπε. Αρκέστηκε σε μισόλογα και ανέχτηκε μια σύμβουλό του να κοροϊδεύει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά τα είπε ευχαρίστως στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το επόμενο πρωινό. Είναι και αυτό ένα σημείο των κοινοβουλευτικών καιρών μας: ό,τι αποκρύπτεται από τη Βουλή αποκαλύπτεται με ευκολία στα κανάλια. «Δράστης» αυτή τη φορά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος το πρωί της Πέμπτης βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μίλησε πολύ πιο ανοιχτά για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Για το τι έκανε τελικά τόσες ημέρες στο Λονδίνο και για το ποια ήταν η κυρία που με την απαράδεκτη συμπεριφορά της κόντεψε να τινάξει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στον αέρα.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε φυσικά το περίφημο ότι είναι «ατυχία για τη χώρα μας» που η βύθιση του δεξαμενόπλοιου έγινε νύχτα, λες και τα ναυάγια πρέπει να γίνονται εργάσιμες ώρες.

Είπε ότι το πιο κοντινό πλοίο του EMSA (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας). εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα αλλά ήταν δεσμευμένο, βρισκόταν στη Μάλτα. Απαντώντας στις επικρίσεις για ολιγωρία από τις ελληνικές αρχές, σε ό,τι αφορά την έκκληση για συνδρομή στις προσπάθειες περιορισμού της ρύπανσης, είπε ότι είναι λάθος αυτό που λένε τα κανάλια ότι το ναυάγιο έγινε 9 Σεπτεμβρίου -έγινε στις 2.40 π.μ. «άρα 10 Σεπτεμβρίου» εξήγησε- και επανέλαβε ότι το σήμα εστάλη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι το πλοίο του EMSA που ήταν στην Ελλάδα, ήταν σε αποστολή ως την Τρίτη, άρα δεν μπορούσε να έρθει και αυτό τους το είπε ο EMSA. «Το πιο κοντινό στην Ελλάδα πλοίο του EMSA ήταν στη Μάλτα, το πλοίο κινείται με δέκα κόμβους, άρα θέλει 3,5 μέρες για να έρθει από τη Μάλτα, δεν είναι αεροπλάνο».

Το πλοίο της EMSA που βρισκόταν στην Ελλάδα αποδεσμευόταν την Τρίτη, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. «Δεν φαινότανε αυτό το πράγμα την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι «κάναμε το καλύτερο δυνατό και σε ό,τι αφορά το θέμα της EMSA».

Σχετικά με τις κατηγορίες των δημάρχων ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Να δεχτούμε πως αργήσαμε. Αν είχαν ενημερωθεί πιο νωρίτερα, τι θα έκαναν; Το θεσμικό πλαίσιο δεν τους δίνει αρμοδιότητα να επέμβουν».

Σε ερώτηση για το εάν οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να ξαναρχίσουν το ψάρεμα στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να «κάνουν λίγη υπομονή» και υπερασπίστηκε -ως μια ακόμη παρερμηνεία- την περιβόητη ρήση του «και γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» που είχε πει την περασμένη εβδομάδα.

Το ταξίδι στο Λονδίνο

Αλλο μυστήριο είναι τι έκανε στο Λονδίνο όσο καιρό διαδραματιζόταν η καταστροφή με το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ». Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής αρνήθηκε να πει. «Με κάνετε να πω πράγματα που δεν πρέπει να πω» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός και τελικά δεν κρατήθηκε και το είπε: αποκάλυψε ότι είχε πάει στη βρετανική πρωτεύουσα για να επισκεφτεί τη Lloyd’s και να τους πείσει «να έρθουν στην Ελλάδα τώρα με το Brexit»…

Αργότερα, ο κ. Κουρουμπλής πέρασε και από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 όπου είπε ότι το ταξίδι στο Λονδίνο «προετοιμάζονταν εδώ και μήνες, για να συναντήσω ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι αναζητούν έδρα στην Ευρώπη. Γίνεται πόλεμος για το ποιος θα δώσει την έδρα του» προσέθεσε.

Ο «άνθρωπος εμπιστοσύνης»

Αποκάλυψε και κάτι άλλο ο κ. Κουρουμπλής. Παραδέχθηκε ότι η συνεργάτης του που γελούσε και έκανε γκριμάτσες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στην επιτροπή Περιβάλλοντος, είναι συγγενής του. Η συγγενής και συνεργάτης του κ. Κουρουμπλή είχε τέτοια συμπεριφορά που ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει την ομιλία του.

Ο υπουργός είπε ότι η εν λόγω κυρία ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού και αποσπάστηκε στο γραφείο του. «Δεν δικαιούμαι να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...