257
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα έχοντας πίσω του την Ακρόπολη: μια εικόνα με τεράστια συμβολική αξία | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

FT: Ο Μακρόν ήρθε με μήνυμα «κομμένο και ραμμένο για την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 22:20
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα έχοντας πίσω του την Ακρόπολη: μια εικόνα με τεράστια συμβολική αξία
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

FT: Ο Μακρόν ήρθε με μήνυμα «κομμένο και ραμμένο για την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 22:20

Ενας πολιτικός σαν τον Εμανουέλ Μακρόν, που έχει δείξει ότι έχει ταλέντο στο να εντοπίζει δυνατότητες για καλά σκηνοθετημένη εμφάνιση, δεν θα άφηνε χαμένη την ευκαιρία να μιλήσει με φόντο την Ακρόπολη.

Οπερ και εγένετο, γράφουν οι Financial Times που θυμίζουν ότι μετά την ανάληψη της προεδρίας είχε μιλήσει με φόντο το Λούβρο, όπως και ότι είναι ένας από τους λίγους ξένους ηγέτες που έχουν μιλήσει από την Πνύκα – και μάλιστα στα ελληνικά.

Είναι λοιπόν ένα πολύ καλό σκηνικό για έναν πρόεδρο που ζητά δημοκρατική ανανέωση στην Ευρώπη, γράφουν οι FT.

Το μήνυμα του γάλλου προέδρου ήταν κομμένο και ραμμένο για μια χώρα που έχει χτυπηθεί από την ύφεση, τονίζουν.

Οι Ελληνες, προσθέτει ακόμη η εφημερίδα, «έχουν καλούς λόγους» για να χαιρετίσουν την προσπάθεια του γάλλου προεδρου να αλλάξει την ευρωζώνη.

Ο Μακρόν είχε επιφυλάξει σκληρές εκφράσεις για το ΔΝΤ, το οποίο «δεν έχει θέση» στα ευρωπαϊκά θέματα ενώ ζητά και από το Ταμείο να δείξει «καλή θέληση» στις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ως προς αυτό, ο Μακρόν συντονίζεται με την Αθήνα (προφανώς) αλλά και το Βερολίνο που δεν θέλει να προχωρήσει με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους τόσο μακριά όσο θέλει το Ταμείο.

Εξάλλου,  ο περιορισμός του ρόλου του ΔΝΤ θα ανοίξει τον δρόμο για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αν και Παρίσι και Βερολίνο δεν είναι απόλυτα συντονισμένες σε ό,τι αφορά τον ρόλο ενός (ακόμη υποθετικού) ΕΝΤ.

Τι άλλο ζήτησε ο γάλλος πρόεδρος; Περισσότερη ευρωζώνη, σημειώνουν οι Financial Times, ενώ επισημαίνουν ότι η επίσκεψη ήταν σχεδιασμένη να δείξει την «επιστροφή -σχετικά μιλώντας- της Ελλάδας στην κανονικότητα μετά την κρίση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...