272
Ιπποδρομίες στη Μελβούρνη με φόντο το κέντρο της πόλης | EPA/MAL FAIRCLOUGH

Καλύτερη πόλη για να ζεις για έβδομη συνεχόμενη φορά η Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 17:38
Ιπποδρομίες στη Μελβούρνη με φόντο το κέντρο της πόλης
|EPA/MAL FAIRCLOUGH

Καλύτερη πόλη για να ζεις για έβδομη συνεχόμενη φορά η Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 17:38

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, ανάμεσα σε πόλεις 140 χωρών, σύμφωνα με έκθεση του Economist Intelligence Unit.

Η έκθεση συγκρίνει πληθώρα παραγόντων όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Αυτό που φέρνει τη Μελβούρνη τόσο ψηλά είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βιέννη και ακολουθούν το Βανκούβερ και το Τορόντο. Αλλη μία πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμεί με το Κάλγκαρι του Καναδά, και  στην έβδομη το Περθ που επίσης βρίσκεται στην Αυστραλία.

Στις θέσεις οκτώ και εννιά ακολουθούν το Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Ελσίνκι στη Φινλανδία, με τη δεκάδα να κλείνει το Αμβούργο.

Η Αθήνα είναι στην 69η θέση, από τις 140 της λίστας, ενώ πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι γενικά στις θέσεις 20 με 50.

Σε τρεις πόλεις οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τους περασμένους μήνες τους στέρησαν αρκετές θέσεις: είναι το ΜάντΚσεστερ που έπεσε οκτώ θέσεις  και είναι πλέον στην 51η και η Στοκχόλμη, στην οποία ένα φορτηγό έπεσε στο πλήθος. Πτωτικά κινήθηκε και το Παρίσι, επίσης λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μια ματιά στο τέλος τους καταλόγου δείχνει ότι πόλεις εν μέσω πολέμου και χάους είναι αυτές που βρίσκονται που είναι παραδείγματα προς αποφυγή.

Έτσι στην τελευταία δεκάδα είναι το Κίεβο στην Ουκρανία, η Ντουάλα στο Καμερούν, η Χαράρε στη Ζιμπάμπουε, το Καράτσι στο Πακιστάν, το Αλγέρι στην Αλγερία, το Πορτ Μόρεσμπι στη Παπούα Γουινέα, η Ντάκα στο Μπαγκαλαντές, η Τρίπολη της Λιβύης, το Λάγος της Νιγηρίας και, τελευταία στην 140η θέση, η Δαμασκός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...