423
Η Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης των φόρων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πώς σπάνε σε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 11:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/06/2017, 15:55
Η Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης των φόρων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πώς σπάνε σε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 11:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/06/2017, 15:55

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να καταβληθεί και εφέτος σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία είπε ότι στόχος είναι οι φορολογούμενοι να μπορέσουν εφέτος να πληρώσουν τον φόρο για τα ακίνητά τους σε πέντε -αντί τέσσερις- δόσεις. Παράλληλα από το υπουργείο έγινε γνωστό ότι θα «σπάσει» σε έξι μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ καταβάλλοντας την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο. «Μπορεί να χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, αλλά στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών» είπε η κυρία Παπανάτσιου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

Η ίδια τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για εναρμονισμό των αντικειμενικών και εμπορικών αξιών ενώ επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές. Είπε επίσης ότι δεν είναι πανάκια η μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις περιοχές.

Αναφερόμενη στα τέλη κυκλοφορίας του 2018 η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα.

Επιβεβαίωσε δε ότι οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 17 Ιουλίου, αλλά ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση -σε περίπτωση που θα είναι χρεωστικές- θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.

690_9ad5b7b4-1df6-44b7-846c-6cfd65b62a1d

Οσον αφορά στις κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 νικητές το μήνα, οι οποίοι έκαναν χρήση πλαστικού χρήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η κυρία Παπανάτσιου τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Τέλος, για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές στηλιτεύοντας δε τις συνεχείς παρατάσεις που δίδονταν από όλες τις κυβερνήσεις, είπε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει άλλους τρόπους. «Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ και θα δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε λύση» είπε χαρακτηριστικά.

To μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επίκειται η κατάθεση διάταξης που θα σπάει σε έξι μηνιαίες δόσεις την καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα, με πρώτη ως τις 31 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών ανέφερε: «επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις. Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...