217
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας η κλιματική αλλαγή»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 11:13
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας η κλιματική αλλαγή»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 11:13

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό». Αυτό επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Το κλίμα αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Αυτό δεν το αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του για τη σημερινή (5 Ιουνίου) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ηταν ένα μήνυμα που διατυπώθηκε και λίγο αφότου οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης και πλέον ρυπογόνου βιομηχανίας στην Ελλάδα, αποφάνθηκαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι… κατασκευή των Κινέζων!

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών. «Γι’ αυτό και η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ακόμα περιθώρια οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...