387
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει με το δάκτυλο. Προφανώς όσους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία μέχρι θριαμβολογίας για την ανάπτυξη | INTIMEnews

Τσίπρας μέσω Facebook «κουνάει το δάκτυλο» σε αντιπολίτευση – ΜΜΕ για την ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2017, 17:07
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει με το δάκτυλο. Προφανώς όσους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία μέχρι θριαμβολογίας για την ανάπτυξη
|INTIMEnews

Τσίπρας μέσω Facebook «κουνάει το δάκτυλο» σε αντιπολίτευση – ΜΜΕ για την ανάπτυξη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2017, 17:07

Τη γνωστή συνταγή της διπλής επίθεσης, αφενός στην αντιπολίτευση με κατηγορίες για ταύτιση με ακραίες θέσεις των δανειστών, και αφετέρου κατά του Τύπου για χαιρέκακα δημοσιεύματα, χρησιμοποίησε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο, σε ανάρτησή του στο Facebook, επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη. Τον δρόμο είχε στρώσει ήδη από την Παρασκευή, ο μέντοράς του, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με ανάλογους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα σε σχετική του δήλωση, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών με πρωϊνή ανακοίνωση το Σάββατο για «επινοήσεις των ΜΜΕ τα περί νέου δανείου για το χρέος».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε και την προσφάτως αγαπημένη του τακτική, το κάλεσμά του δηλαδή προς την αντιπολίτευση για στοίχιση με την κυβέρνηση προς την οριστική έξοδο από την κρίση, σχολιάζοντας ότι «δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0,4% αντί για την ύφεση 0,5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα.

«Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας. Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας… Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή… Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος» σχολιάζει ο κ. Τσίπρας.

«Δεν μας ξαφνιάζουν όλα αυτά», συνεχίζει ο Πρωθυπουργός, «ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δύο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου.

»Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...