361
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή | Alexandros Michailidis / SOOC

Φλαμπουράρης: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 17:09
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή
|Alexandros Michailidis / SOOC

Φλαμπουράρης: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 17:09

Μπορεί να μην το βιώνει κανείς στην τσέπη του ή στην καθημερινότητά του, αλλά τα νέα για την ελληνική οικονομία είναι καλά. Εφτασε η ανάπτυξη! Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα αναθεωρημένα προς τα πάνω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο του α’ τριμήνου του 2017.

«Οπως αποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,4%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 0,1%», τόνισε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%», επεσήμανε. Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τον ίδιο «διαψεύδουν τις Κασσάνδρες που όλο το προηγούμενο διάστημα καταστροφολογούσαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε αργό… θάνατο».

Υπενθύμισε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης -όταν αυτό πραγματοποιηθεί- και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ -όταν αυτή εκταμιευτεί- θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία. Γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, τα υπόλοιπα χρήματα από τη δόση θα καλύψουν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση ώστε να υλοποιηθούν οι επενδύσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Ενα παράδειγμα είναι και η ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας όπως επεσήμανε ο ίδιος.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό και να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αρχίσουν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πάνω από 2 δισ. ευρώ», τόνισε.

Και διασαφήνισε προς τον ελληνικό λαό ότι με αυτές τις επενδύσεις η κυβέρνηση «δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία αλλά την αξιοποιεί». Οπως είπε «τι άλλο σημαίνει η δημοπρασία για το Καστέλι Ηρακλείου, σε έργο ύψους 1 δισ.,  που το 47% έχει το ελληνικό δημόσιο και το 53% οι επενδυτές; Ή η δημοπρασία για το Θριάσιο Πεδίο;»

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αγωνίζεται -εν μέσω της σύγκρουσης ΔΝΤ και Σόιμπλε- να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο, όπως επεσήμανε.

«Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...