224
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση | Reuters

Σόιμπλε: «Ο Τσίπρας φορολογεί φτωχούς, όχι εφοπλιστές»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2017, 20:01
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση
|Reuters

Σόιμπλε: «Ο Τσίπρας φορολογεί φτωχούς, όχι εφοπλιστές»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2017, 20:01

«H Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, όπως είπε, η πολιτική της ηγεσία επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους» είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας ενόχληση στην Αθήνα.

Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε έκανε προσωπική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα.

Όπως τόνισε, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια. Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.

Ο γερμανός υπουργός επέκρινε για άλλη μία φορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι, για τον οποίο είπε ότι εφαρμόζει μία πολιτική «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς «χαλαρή» για τη Γερμανία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...