312
Ο Βασ. Κεγκέρογλου στη Βουλή. «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, είναι μεγάλη μέρα για το Κοινοβούλιο», είπε για την ομολογία του Αλ. Τσίπρα για τον Ιβάν Σαββίδη | Alexandros Michailidis / SOOC

Κεγκέρογλου: «Τέτοια ωμή παρέμβαση υπέρ επιχειρηματία δεν ξανάγινε»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 17:34
Ο Βασ. Κεγκέρογλου στη Βουλή. «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, είναι μεγάλη μέρα για το Κοινοβούλιο», είπε για την ομολογία του Αλ. Τσίπρα για τον Ιβάν Σαββίδη
|Alexandros Michailidis / SOOC

Κεγκέρογλου: «Τέτοια ωμή παρέμβαση υπέρ επιχειρηματία δεν ξανάγινε»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 17:34

H παραδοχή της κυβέρνησης, δια στόματος Πρωθυπουργού μάλιστα, ότι η αμφιλεγόμενη τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αφορούσε την εταιρεία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, προκάλεσε νέες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Μετά τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη που συνέδεσε τη ρύθμιση για τα πρόστιμα από λαθρεμπόριο στην εταιρεία του κ. Σαββίδη με τα σχέδια της κυβέρνησης να ελέγξει μέσα ενημέρωσης, και ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ντιλ στον χώρο του Τύπου. Ο κ. Κεγκέρογλου ήδη από το βράδυ της Πέμπτης είχε μιλήσει για «κομπίνα 38 εκατ. ευρώ».

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας (μετά την παραδοχή του Πάνου Καμμένου) παραδέχτηκε στη Βουλή ότι η τροπολογία αφορά στην ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη έκανε τον κ. Κεγκέρογλου να πει στον ΣΚΑΪ ότι «τέτοια ωμή παρέμβαση υπέρ ενός επιχειρηματία δεν υπήρξε πότε», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, είναι μεγάλη μέρα για το Κοινοβούλιο».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσέθεσε ότι «συζητούνται και άλλα ντιλ με το συγκεκριμένο επιχειρηματία που έχουν να κάνουν και με το χώρο του Τύπου». Για να προσθέσει ότι με την τροπολογία αυτή «ο κ. Τσίπρας δίνει στον επιχειρηματία 38 εκατ. ευρώ που δεν είναι δικά του, είναι κρατικά, γιατί η συνεταιριστική ανήκε στο κράτος».

«Οταν αγοράζεις μια επιχείρηση παίρνεις και τα χρέη, και τις υποχρεώσεις, παίρνεις και τα πάντα, όπως έγινε με την εταιρεία Μαρινόπουλος… Δεν είχε τίποτα να σταθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού είναι ωμή παρέμβαση για ένα άτομο και νόθευση του ανταγωνισμού» επεσήμανε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι η ΔΗΣΥ κατέθεσε τροπολογία για τον ακατάσχετο λογαριασμό για χιλιάδες επιχειρήσεις ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τα ταμεία και οι άλλες υποχρεώσεις τους και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν την έκανε δεκτή λέγοντας πως οι Θεσμοί δεν συμφωνούν. «Συμφώνησαν σε αυτή την τροπολογία οι θεσμοί;» διερωτήθηκε.

Μεταξύ των αντιδράσεων για την κυβερνητική τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ, καταγράφεται και το tweet της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...