298
|

«Λογικές Μαδούρο» στη Βουλή – πώς ο… ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα μικρόφωνα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 09:34

«Λογικές Μαδούρο» στη Βουλή – πώς ο… ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα μικρόφωνα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 09:34

Το τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, όταν έγινε αντιληπτή μια τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης και αφορούσε μια ρύθμιση προστίμων για λαθρεμπορία καυσίμων στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. «Πού νομίζετε ότι νομοθετείτε; Στην Μποτσουάνα; Τι είναι αυτά τα χάλια;» τόνισε κραδαίνοντας την επίμαχη τροπολογία. Ακολούθως η αντιπολίτευση –με πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου και στήριξη της ΝΔ– ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, που μάλλον προκαλεί αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και επιχειρήθηκε μάλλον να περάσει στα κρυφά. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία για ολόκληρο το νομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ανοίξει τη συζήτηση σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε λόγο για τροπολογία που αφορά σε «κομπίνα 38 εκατ. ευρώ».

Αλλά δεν ήταν μόνο η κομπίνα –  ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Δημητριάδη, βουλευτή Κοζάνης, να πει ποιον επιχειρηματία αφορά η συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλά και την κυβέρνηση να φέρει η ίδια τη ρύθμιση «με έντιμο τρόπο».

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν και η στάση του γραμματέα της Βουλής ο οποίος όπως καταγγέλλουν από το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι ενστάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης!

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι ο ειδικός γραμματέας είναι διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και του έκλεισε το μικρόφωνο την ώρα που μιλούσε!

Παράλληλα με ανάρτησή του στο facebook, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προχώρησε στην καταγγελία πως ο ειδικός γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα στην Ολομέλεια σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία του λαθρεμπορίου. Ο βουλευτής Αρκαδίας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ειδικό γραμματέα της Βουλής «Μαδούρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...