172
Τρεις από τους οκτώ στρατιωτικούς κατά την εκδίκασή της υπόθεσής τους στον Αρειο Πάγο τον Ιανουάριο | Menelaos Myrillas / SOOC

«Οχι» στην έκδοση τριών τούρκων αξιωματικών από το Συμβούλιο Εφετών

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 14:44
Τρεις από τους οκτώ στρατιωτικούς κατά την εκδίκασή της υπόθεσής τους στον Αρειο Πάγο τον Ιανουάριο
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Οχι» στην έκδοση τριών τούρκων αξιωματικών από το Συμβούλιο Εφετών

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 14:44

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το δεύτερο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των τριών από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Παράλληλα, ζήτησε και την αποφυλάκιση των στρατιωτικών σε περίπτωση που δεν κατηγορούνται για άλλη αιτία.

Νωρίτερα, αρνητική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα στο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των στρατιωτικών.

Η κυρία Σταθέα αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή της στη δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, ο οποίος απέρριψε τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ αξιωματικών σε τρεις συνεδριάσεις με το σκεπτικό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Τουρκία.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι «οι Αρχές της γείτονος χώρας προσπαθούν ανεπίτρεπτα να παρέμβουν στη δικαιοδοτική κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης», η οποία με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο είχε αρνηθεί την έκδοση των στρατιωτικών, επικαλούμενη ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ακόμη, χαρακτήρισε «προσχηματικό» το νέο αίτημα της Τουρκίας και αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα που οδήγησαν τρία διαφορετικά αρεοπαγιτικά συμβούλια να προχωρήσουν στην έκδοση αρνητικής γνωμοδότησης για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...