288
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρεμιέρα της δίκης. Η συνέχεια ήταν πιο επεισοδιακή. | ΙNTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποβλήθηκε από τη δίκη της Siemens!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 18:29
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρεμιέρα της δίκης. Η συνέχεια ήταν πιο επεισοδιακή.
|ΙNTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποβλήθηκε από τη δίκη της Siemens!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 18:29

To είχε προαναγγείλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι θα πρωταγωνιστήσει στη δίκη της Siemens. Είχε εμφανιστεί στην έναρξη της δίκης στις 24 Φεβρουαρίου ως εκπρόσωπος του υπό σύσταση σωματείου «Δικαιοσύνη για Ολους» με αίτημα να παραστεί ως πολιτική αγωγή. Και τελικά όντως πρωταγωνίστησε. Καταφέρνοντας να αποβληθεί από το δικαστήριο! «Το δικαστήριο μας δικαίωσε, αποβάλλοντάς μας από τη στημένη δίκη. Χαλούσαμε την ωραία ατμόσφαιρα και ήμασταν “εκτός προγράμματος”» κατήγγειλε μέσω twitter η πρώην Πρόεδρος της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από ένα επεισοδιακό πρωινό στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Nωρίτερα, βλέπετε, κατά την ακροαματική διαδικασία, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως (λέμε τώρα), όταν οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι το σωματείο της –καθώς και οι άλλοι επί μέρους πολίτες– υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης και ως εκ τούτου απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη. Τότε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» δεν κρατήθηκε. «Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία!», φώναξε.

Για να ακολουθήσει ένας σπαρταριστός διάλογος μεταξύ του προεδρείου και της κυρίας Κωνσταντοπούλου:

Πρόεδρος: «Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία». 

Κωνσταντοπούλου: «Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι…»

Πρόεδρος «Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε… (πειθαρχικά)»

Κωνσταντοπούλου: «Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…»

Κατά της παράστασης του Σωματείου στη δίκη είχαν ταχθεί νωρίτερα η εισαγγελέας, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων που υποστήριξαν ότι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου: «Ο συνήγορος Χριστοφοράκου ευχαρίστησε την Εισαγγελέα για την “ευχάριστη έκπληξη” να προτείνει αποβολή της πολιτικής αγωγής μας»…

Η δίκη για το σκάνδαλο Siemens, αφορά τη σύμβαση που είχε συνάψει ο γερμανικός κολοσσός με τον ΟΤΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...